Samsung, Google și Acer coboară prețul laptopurilor cu Chrome OS sub 250 de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După succesul în online și pe piața sistemelor de operare mobile, Google și-a încercat norocul și pe piața PC-urilor. Chrome OS este alternativa la Windows sau Linux a gigantului online, dar este un sistem de operare dependent de Internet și de produsele Google. Samsung și Acer sunt printre ultimii producători care au lansat laptopuri cu Chrome OS și la un preț de sub 250 de dolari.

După tabletele cu Android de 200 de dolari, Google a reușit, împreună cu Samsung și Acer, să reducă prețul și laptopurilor cu Chrome OS. Ultimul astfel de produs lansat de Samsung costă 250 de dolari, folosește un procesor Exynos 5 dual-core cu arhitectură ARM (ca cele din smartphone-uri), o memorie RAM de 2 GB și un spatiu de stocare de 16 GB, dar vine cu suport pentru carduri de memorie, notează „The Verge“

Samsung Chromebook are un ecran de 11,6 inci cu rezoluție de 1366x768 pixeli, o greutate de 1,13 kilograme și beneficiază de conectivitate completă, inclusiv două porturi USB și unul HDMI. Google promite o autonomie de peste șase ore și oferă 100 GB spațiu de stocare online, în Google Drive.

Alternativa de la Acer se numește C7 și, spre deosebire de Samsung Chromebook, vine cu un procesor Intel Celeron 847 dual-core construit pe arhitectura x86. Memoria RAM este de 2 GB și are o capacitate de stocare de 320 GB, dar pe hard disk clasic, potrivit „PCWorld“. Și, desigur, Google oferă alți 100 GB în Drive. Autonomia însă este de doar 3,5 ore, dar ecranul măsoară tot 11,6 inci. Prețul acestui produs este de 200 dolari.

Cât despre Chrome OS, acesta este dezvoltat în întregime de Google și este bazat pe Linux. Sistemul de operare a fost anunțat în iulie 2009, iar din noiembrie același an a devenit proiect open source, denumit Chromium OS. Însă Chrome OS, spre deosebire de versiunea gratuită și disponibilă oricui, vine doar cu produsele partenerilor Google.

Prima versiune de Chrome OS a fost lansată în iunie 2011. În esență, acest sistem de operare este un produs în care utilizatorul folosește produsele Google, cum ar fi Picasa pentru poze sau Docs pentru documente. Singurele programe auxiliare sunt un player media și un manager de fișiere.

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite