Românii au consumat mai multe date şi mai multă televiziune, pe telefoane şi tablete, în 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consumul de date şi televiziune pe telefoane şi tablete a crescut în 2013
Consumul de date şi televiziune pe telefoane şi tablete a crescut în 2013

În 2013 a crescut cererea de pachete de date mobile, precum şi cererea de servicii de televiziune, disponibile atât pe TV cât şi pe terminalele inteligente, potrivit EuroGSM. Oficialii companiei estimează că tendinţa va continua şi în 2014, pe fondul creşterii ratei de penetrare a tabletelor şi smartphone-urilor.

„Anul trecut a continuat trendul ascendent al cererii de pachete integrate, care conţin minute în reţea şi naţionale, servicii de date şi smartphone-uri sau tablete la preţuri speciale. Estimăm creşterea consumului de date şi în acest an, odată cu cea a numărului utilizatorilor de device-uri inteligente”, a declarat Zoltan Halmai, director comercial EuroGsm.

O tendinţă interesantă este creşterea cererii de pachete cu tablete la preţuri preferenţiale, alături de serviciile de date şi televiziune, în special în rândul părinţilor, aceştia achiziţionându-le pentru a servi drept un mediu-suport în educaţia celor mici. 

Un nou serviciu disponibil în oferta comercială EuroGsm, începând cu iulie 2013, care va înregistra o creştere şi în 2014 va fi cel de televiziune, datorită conţinutului multumedia oferit pe mai multe tipuri de ecrane, de la TV până la smartphone sau tabletă.

„Referitor la pachetele achiziţionate în zonele rurale, sunt preferate în special serviciile de bază de tipul voce sau TV, în timp ce în localităţile urbane predomină cererea pentru abonamente care includ un trafic de date nelimitat, asociate în general cu servicii de voce şi televiziune mai complexe”, a adăugat Zoltan Halmai.

Românii sunt dispuşi să plătească mai mult pentru pachete integrate

Pe segmentul cartelelor preplătite, reprezentantul EuroGsm a menţionat că sumele medii de achiziţie pentru smartphone-uri si tablete sunt în stagnare, pe fondul unei competiţii puternice între jucătorii din piaţă. În cazul abonamentelor însă, bugetul diferă în funcţie de pachetul preferat de către clienţi. Datorită diversităţii serviciilor şi a beneficiilor, clienţii pot achiziţiona smartphone-uri şi tablete chiar şi la 0 euro.  

„Pentru perioada următoare, estimăm o uşoară creştere a bugetului mediu de achiziţie pentru servicii telecom, bazată pe completarea serviciilor de voce cu opţiuni de date şi televiziune”, a încheiat Zoltan Halmai.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite