România va fi gazda competiţei de Counter-Strike: Global Offensive din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
European Nations Cup poate fi urmărit începând cu 23 august pe: între Digital Crusade şi Nexus Media.
European Nations Cup poate fi urmărit începând cu 23 august pe: între Digital Crusade şi Nexus Media.

Federaţia Internaţională de Esports a decis organizarea European Nations Cup în România. În perioada 23 - 25 august va avea loc una dintre cele mai importante competiţii de Counter-Strike: Global Offensive din Europa, unde vor participa 12 ţări.

În colaborare cu federaţiile de esports din cele 12 ţări – Portugalia, Macedonia, Austria, Muntenegru, Azerbaijan, Croaţia, Slovacia, Serbia, Ucraina, Ungaria şi Turcia, Romania va organiza pentru prima dată o competiţie recunoscută de Federaţia Internaţională de Esports. Acest lucru ne arată faptul că eforturile depuse de membrii ROESF dau rezultate. România nu ar fi fost aleasă ca ţară-organizator daca nu ar fi avut un istoric impecabil în realizarea evenimentelor de gaming şi esports.

„Suntem foarte mândri şi încântaţi de faptul că eforturile pe care le-am depus încep să fie recunoscute. Este un pas foarte important într-o direcţie bună, o directie bazată pe colaborarea între federaţii la nivel international. Iniţiative precum European Nations Cup au ca scop dezvoltarea naţională a sporturilor electronice, mizând pe aspectul competitiv internaţional. Considerăm că acest aspect duce la un plus de motivaţie pentru jucătorii care vor reprezenta România şi că aceştia vor avea parte de o experienţă unică în participarea la această competiţie", declară Mihai Daniel Cotos, vice preşedinte ROESF.

Competiţia va avea loc între 23 şi 25 August, iar organizatorii promit o atmosferă demnă de marele competitii internationale.

„Am făcut zeci de producţii video la diferite evenimente de gaming şi esports, de la producţii mici, la evenimente de scara largă, dar European Nations Cup se simte diferit. Vom avea participanţi din toată Europa, practic acest eveniment reprezintă cartea noastră de vizită faţă de celelalte federaţii europene, dar şi faţă de Federaţia Internaţională de Esports. Ne dorim să iasă totul perfect, ne dorim ca România să aibă rezultate bune atât pe partea de producţie/organizare, cât şi la competiţia propriu-zisă", a declarat Octav Creţu, CEO Nexus.

În ceea ce priveşte echipele organizatoare, este vorba de o colaborare între între Digital Crusade şi Nexus Media, în parteneriat cu Bucharest Gaming Week, cunoscuţi pentru organizarea de competiţii şi evenimente de gaming autohtone. 

European Nations Cup poate fi urmărit începând cu 23 august pe: între Digital Crusade şi Nexus Media, în parteneriat cu Bucharest Gaming Week, organizatorii celor mai importante competiţii şi evenimente de gaming autohtone. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite