Reuters: Apple ar vrea să cumpere PrimeSense, firma din Israel care a realizat tehnologia de pe Kinect

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Apple este în discuţii cu PrimeSense pentru achiziţionarea firmei FOTO Reuters
Apple este în discuţii cu PrimeSense pentru achiziţionarea firmei FOTO Reuters

Apple ar fi în discuţii cu firma PrimeSense din Israel, care este responsabilă pentru tehnologia care permite senzorului Kinect să funcţioneze.

Potrivit Reuters, o delegaţie de la Apple a vizitat Israelul la începutul lui iulie, discutând cu reprezentanţii PrimeSense o eventuală achiziţie. Revista locală "Calcalist" scrie că PrimeSense a obţinut 85 de milioane de dolari finanţare de la fonduri de investiţii americane şi a dezvoltat tehnologie cu senzori care permite "cartografierea" unei scene din faţa sa, astfel ajutând la interacţiunea dintre utilizator şi tehnologie.

"Calcalist" scrie că Apple oferă 280 de milioane de dolari pentru achiziţionarea PrimeSense. Momentan, cele două companii încă discută această posibilitate. Tehnologia realizată în Israel a fost folosită pentru a construi primul senzor Kinect pentru Xbox 360, dar alte 20 de milioane de dispozitive o mai folosesc.

Aceste discuţii ar putea avea de-a face cu posibilitatea ca Apple să lanseze un televizor, dar informaţiile despre acesta întârzie să apară, aşa cum este şi cazul ceasului inteligent. Cu ajutorul unei tehnologii bazate pe senzori, Apple ar putea să intre cu adevărat în sufrageria utilizatorilor şi să interacţioneze cu ei.

Compania PrimeSense a fost fondată în 2005, iar în 2010 a devenit partener al Microsoft pentru realizarea Kinect. În 2011, tehnologia dezvoltată de PrimeSense este aleasă de MIT Technology Review printre cele mai importante 10 realizări ale anului.

În 2013, Microsoft a prezentat un nou Kinect, care a fost realizat integral de echipa din Redmond, fără parteneriatul şi asistenţa PrimeSense. Aşadar, firma din Israel are nevoie de un nou partener important. A trecut vremea când PrimeSense era partener în cadrul celui mai de succes proiect tehnologic: Kinect a intrat în cartea recordurilor, vânzând 10 milioane de unităţi până în martie 2011, 133.333 de unităţi pe zi.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite