Primele postări ale Papei pe Twitter

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Papa şi-a inagurat miercuri contul de Twitter FOTO Reuters
Papa şi-a inagurat miercuri contul de Twitter FOTO Reuters

În cadrul unui eveniment organizat special, Papa Benedict al XVI-lea a scris miercuri primul său mesaj pe Twitter. Se pare că Suveranul Pontif a dat de gustul postatului, fiindcă în decurs de o oră a mai postat alte două mesaje.

„Dragi prieteni, mă bucur să iau legătura cu voi prin intermediul Twitter. Vă mulţumesc pentru răspunsurile voastre generoase. Vă binecuvântez pe toţi din tot sufletul meu”, a fost primul mesaj al Papei pe Twitter.

O jumătate de oră mai târziu, capul Bisericii Catolice a scris: „Cum putem sărbători mai bine Anul Credinţei în viaţa noastră cotidiană?”. Răspunsul a venit numaidecât: „Adresându-ne lui Iisus în rugăciuni, ascultând ceea ce ne spune în Evanghelie şi căutându-l în cei nevoiaşi”.

Aceleaşi mesaje au fost postate şi pe celelalte conturi de Twitter ale Papei. Acesta a lansat la 4 decembrie un număr de opt conturi, fiecare într-o altă limbă. Astfel, Papa transmite mesaje în engleză, spaniolă, arabă, franceză, italiană, poloneză, portugheză şi germană.

În aproape 10 zile de când şi-a lansat contul de Twitter, Papa Benedict al XVI-lea a adunat aproape 700.000 de fani.  Interesant este faptul că, la doar câteva ore de când şi-a deschis contul de Twitter, Papa Benedict al XVI-lea avea deja peste 175.000 de fani.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite