„Praştia“ de la Facebook: cea mai mare reţea publică din greşeală aplicaţia cu care vrea să-i recucerească pe tineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Facebook are în mânecă rivalul pentru Snapchat. L-a publicat din greşeală în magazinele cu aplicaţii, iar mai apoi l-a retras. Se numeşte Slingshot şi, ei bine, e o „praştie“ pentru sexting şi poze care se autodistrug.

Facebook a închis de curând aplicaţia Poke şi s-a concentrat pe crearea unei alternative la Snapchat, aplicaţia şi reţeaua socială pe care a vrut să dea până la trei miliarde de dolari. Slingshot, precum o piatră dintr-o praştie, a fost lansată prea devreme în magazinele cu aplicaţii pentru Android şi iOS. Principiul, dacă tot am zis că e rival pentru Snapchat, e simplu: faci poze, videoclipuri, le trimiţi şi acestea se autodistrug, scrie Mashable.

Odată ce ai deschis un mesaj primit prin Slingshot, poţi răspunde în aceeaşi notă, cu o poză sau un video. Deocamdată, nu e clar dacă mesajele se vor autodistruge după un timp sau doar atunci când le ştergi tu. Sistemul de la Instagram, denumit Direct, e că mesajele sunt şterse de către utilizator, nu de către aplicaţie automat. Interfaţa e minimală şi nu prea te duce cu gândul la produsele Facebook. Totuşi, asta e şi ideea, e un produs complementar.

Slingshot nu a fost disponibilă tuturor utilizatorilor, ci doar în anumite ţări, eventual pentru teste. Printre acestea s-au numărat Noua Zeelandă, Rusia, Australia şi India. „Am publicat prea devreme o versiune a Slingshot, o nouă aplicaţie la care lucrăm. Cu Slingshot, vei putea împărtăşi momente de zi cu zi cu o mulţime de oameni în acelaşi timp. Va fi gata în curând şi suntem încântaţi să v-o oferim spre folosire“, a spus un purtător de cuvânt al Facebook.

Facebook speră ca printr-o astfel de aplicaţie să atragă o parte din publicul care nu-i prea place marea reţea albastră, adică tinerii pasionaţi de sexting şi schimb de poze, mai ales selfie-uri, cu prietenii lor. Snapchat este, în prezent, cea mai populară aplicaţie în domeniul ăsta. Facebook mai are următoarele produse, cumpărate sau create: Home (pentru Android), Paper (pentru iOS), Pages, Messenger, aplicaţia oficială de Facebook, WhatsApp şi Instagram.

[<a href="//storify.com/razvanbaltaretu/afl-mai-multe-despre-facebook-2" target="_blank">View the story "Află mai multe despre Facebook" on Storify</a>]

Imagini cu Slingshot. 

image
image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite