Planeta va fi bleu - Facebook Messenger se transformă şi devine o platformă care înglobează alte aplicaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mark Zuckerberg, pe scenă la conferinţa F8
Mark Zuckerberg, pe scenă la conferinţa F8

Facebook a anunţat noi produse la conferinţa F8 de anul acesta. Astfel, Messenger devine o platformă de sine stătătoare, pe care vor putea fi construite şi alte aplicaţii. De asemenea, Facebook vrea să se implice în domeniul Internet of Things.

Informaţiile despre aceste produse au apărut înaintea conferinţei, de la jurnaliştii care au instalat aplicaţia F8 pentru cei prezenţi la conferinţă. Mark Zuckerberg a vorbit un pic despre viziunea companiei. Dacă Facebook era înainte o singură aplicaţie, acum s-a împărţit în diverse platforme.

De exemplu, Facebook are 1,4 miliarde de utilizatori, Facebook Messenger are 600 de milioane de utilizatori, Instagram a ajuns la 300 de milioane, WhatsApp are 700 de milioane, iar Groups are 700 de milioane.

Messenger, viitorul

Messenger as a Platform confirmă toate zvonurile de până acum, care spuneau că Facebook vrea să transforme aplicaţia într-o platformă pentru dezvoltatori. Astfel, programatorii vor putea lua codul sursă şi să construiască lucruri pentru Facebook Messenger, aşa cum se întâmplă pe alte produse concurente, cum ar fi Line sau WeChat. Acest lucru ar însemna că Facebook Messenger ar putea fi folosit pentru plata biletelor de avion, pentru intrarea în camera de hotel sau pentru cumpărarea de bilete la film.

Mark Zuckerberg a prezentat şi o serie de aplicaţii care vor fi conectate la Messenger. Unele au fost create special pentru platformă, dar unele au fost adaptate. Ele vor fi găsite în categoria Discover din Facebook Messenger. Practic, Facebook şi-a deschis platforma pentru ca alţii să dezvolte Messenger, fără a fi nevoie să aloce resurse în permanenţă.

image

De exemplu, Ditty for Messenger e o aplicaţie prin care putem să adăugăm o melodie la mesajele noastre din aplicaţie. Pentru a dezvolta aplicaţia de Messenger, pe scenă a fost prezent David Marcus, fost preşedinte al PayPal. El a prezentat tot felul de exemple de aplicaţii conectate la Facebook, cum ar fi Giphy, care ne lasă să găsim un GIF pe care să-l trimitem prietenilor.

De asemenea, magazinele vor putea să elibereze chitanţe pe Facebook Messenger, dacă ne vom conecta direct cu Messenger în site.

Facebook şi internetul lucrurilor

Parse pentru Internet of Things înseamnă că Facebook se va implica în construirea de obiecte conectate. Parse e o platformă deja oferită de Facebook pentru construirea de aplicaţii mobile care să fie conectate la reţea.

Astfel, Parse pentru internetul lucrurilor va permite dezvoltatorilor să-şi conecteze mai uşor aplicaţiile.
 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite