Pe o scară de la 1 la 10, Samsung Galaxy Note 7 e un telefon aproape de nereparat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Samsung Galaxy Note 7 arată foarte bine, costă mult şi este poate cel mai bun smartphone de anul acesta. Totuşi, repararea e o reală problemă.

Se pare că noul Samsung Galaxy Note 7 e o dezamagire din acest punct de vedere, obţinând doar o notă de 4 pe scara iFixit. În traducere, este greu de reparat, iar unul dintre motive e faptul că bateria e lipită, iar sticla de pe faţă şi de pe spate sunt foarte greu de înlocuit.

O altă nemulţumire legată de vârful de gamă e faptul că e prea uşor de zgâriat, având în vedere preţul. Galaxy Note 7 se zgârie destul de uşor, fiind suficientă o şurubelniţă al cărei vârf are doar nota 3 pe scara de rezistenţă Mohs. Ca termen de comparaţie, este suficient să aruncăm o privire la Galaxy S7 Edge, telefonul lansat în luna aprilie a acestui an cedând unei presiuni de nota 5 scara Mohs.

Aproape în fiecare an, cei de la Corning fac un anunţ legat de o nouă iteraţie de Gorilla Glass şi noua iteraţie este mai rezistentă decât precedenta. Excepţia de la regulă este versiunea numărul 5 implementă în Note 7. În cazul acesteia din urmă, s-a pus accentul pe rezistenţă la spargere sau crăpare, mai mult decât pe zgâriere. 

Toate detaliile despre testul realizat de iFixit sunt aici

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite