Noua distracţie în Germania, distrugerea camerelor publice de supraveghere. Camover, noul joc al tinerilor activişti

0
0
Camover se va termina la finalul lunii februarie. FOTO Captură/Adevărul
Camover se va termina la finalul lunii februarie. FOTO Captură/Adevărul

Câţiva tineri activişti din Germania au început un alt tip de protest conturat sub forma unui joc. Cine intră în Camover trebuie să distrugă camerele publice de supraveghere şi câştigă cel care doboară cele mai multe. Există şi bonus.

Cele mai inovative metode de distrugere sunt cele care adună puncte bonus, după cum notează „The Guardian“. Jocul este asemănător cu ceea ce se întâmplă în GTA, un joc celebru lansat în urmă cu peste un deceniu, când jucătorul intra în pielea unui infractor mărunt din Miami. În Camover 2013, jucătorii pot folosi şi unelte ajutătoare: topoare, frânghii sau furci.

Regulile jocului stradal sunt destul de simple:  aduni o echipă şi alegi un cuvânt ca „comandament“, „brigadă“ sau „gherilă“, urmat de o figură istorică celebră (Van Der Lubbe, un olandez condamnat în 1933 pentru că a incendiat clădirea Reichstag, este unul dintre numele folosite). Ascunderea identităţii nu este esenţială pentru a câştiga, dar este recomandată. În final, trebuie să-ţi înregistrezi parcursul şi distrugerile şi să le publici pe site-ul jocului.

Camerele de supraveghere sunt în funcţie în Germania încă din anii '60, dar din octombrie 2012 ministrul de Interne Hans-Peter Friedrich a cerut o mai eficientă supraveghere a locurilor publice. Ministerul afirmă că astfel criminalitatea a scăzut cu 20%. Totuşi, jucătorii Camover iau în serios toată treaba lor. „Deşi îl numim joc, suntem dedicaţi scopului acestuia: ţinta noastră este să distrugem cât mai multe camere şi să schimbăm politica supravegherilor în oraşele noastre“, a declarat unul dintre fondatori. Finalul Camover va fi pe 16 februarie, cu trei zile înainte de startul Congresului European de Poliţie.

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite