Microsoft va elimina în curând Flash Player de pe dispozitivele cu Windows 10

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adobe Flash Player
Adobe Flash Player

Microsoft a decis eliminarea definitivă a Adobe Flash Player din sistemul de operare Windows 10. Începând din iulie 2021, eliminarea software-ului care a ajutat la modelarea internetului va deveni o parte obligatorie a ciclului de actualizare Windows 10.

Într-o postare pe blogul său Flash Player End of Support, compania din Redmond a explicat procesul din spatele lansării actualizării Windows KB4577586 care va elimina Adobe Flash Player, ce reprezintă o parte a dispozitivelor bazate pe Windows, cu excepţia cazului în care utilizatorii îl vor dezinstala singuri, dacă n-au făcut-o deja.

În iunie 2021, Microsoft va lansa KB4577586 ca parte a Preview Update pentru Windows 10, versiunile 1809 şi cele ulterioare şi mai apoi o va adăuga la fiecare actualizare cumulativă (LCU - Latest Cumulative update).

„Începând cu iulie 2021, KB4577586 «Actualizare pentru eliminarea Adobe Flash Player» va fi inclusă în cea mai recentă actualizare cumulativă pentru Windows 10, versiunile 1607 şi Windows 10, versiunea 1507. KB-ul va fi inclus şi în setul lunar de actualizări şi în actualizarea de securitate pentru Windows 8.1, Windows Server 2012 şi Windows Embedded 8 Standard ”, se arată în postarea privind actualizările a blogului Microsoft.

Compania a adăugat că  în cazul utilizatorilor care actualizează Windows 10 la versiunea 21H1 sau la o versiune ulterioară, Flash va fi eliminat automat. Cu toate acestea, dacă doriţi să eliminaţi Adobe Flash mai devreme, Microsoft vă permite să faceţi acest lucru instalând manual KB4577586, care poate fi găsit în catalogul său de actualizări Microsoft.

În iulie 2017, Microsoft, Adobe şi un consorţiu al partenerilor lor au anunţat că Adobe Flash Player nu va mai fi acceptat din decembrie 2020. Decizia a fost luată deoarece opţiunile mai sigure şi mai eficiente precum HTML5, WebGL şi WebAssembly au înlocuit în mare măsură vechea tehnologie.

În ianuarie 2021, Adobe Flash Player a fost dezactivat în mod implicit pentru majoritatea utilizatorilor Windows. Cu toate acestea, clienţii business, de exemplu, aveau încă opţiunea de a-l utiliza în condiţii specifice. Toate browserele majore au încheiat, de asemenea, suportul pentru Flash Player.

Pe parcursul existenţei sale, Flash Player a fost afectat de mai multe probleme de securitate, inclusiv vulnerabilităţi critice. Istoria sa lungă şi tulbure include diferite tipuri de malware precum o versiune rău intenţionată plasată în Google Play  Aşa cum a fost arătat şi de către cercetările ESET, Adobe Flash Player a fost folosit de grupul Turla APT pentru a-şi păcăli ţintele să descarce programe malware.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite