La Comic Con 2016, ESL Arena a atras aproape 40.000 de vizitatori şi a adunat 7.000 de ore de gaming

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Comic Con 2016 a putut fi încercat şi titlul Overwatch al Blizzard. FOTO Adevărul
La Comic Con 2016 a putut fi încercat şi titlul Overwatch al Blizzard. FOTO Adevărul

ESL Arena a fost prezentă la Comic Con 2016 cu un sector special pentru gameri şi pasionaţi. Acolo, de-a lungul a trei zile, au fost disponibile 40 de jocuri şi 300 de dispozitive de gaming.

ESL Arena estimează că cei ce au vizitat zona de gaming de la Comic Con 2016 s-au jucat peste 7.000 de ore. Totuşi, unul dintre principalele puncte de atracţie ale convenţiei au fost finalele Southeast Europe Championship, urmărite de fanii eSports prezenţi şi de cei peste 200.000 de pasionaţi care au vizionat meciurile de la ESL Arena online. Echipa Elysium din Grecia a obţinut cupa, iar XPC Gaming din România au cucerit titlul de campioni ai sezonului trei la Counter-Strike: Global Offensive.

comiccon2016 gaming

Tot la Comic Con 2016, studioul românesc de jocuri Amber a organizat un game jam în care au fost realizate şase jocuri de la zero. De asemenea, dezvoltatorii de jocuri români, membri ai Romanian Game Developers Association (RGDA), au oferit vizitatorilor posibilitatea să testeze cele mai noi titluri la standurile proprii. Şi, pentru prima oară în România, Ministerul Apărării Naţionale a participat la o convenţie de gaming, cu o expoziţie de arme, machete navale şi uniforme militare.

comiccon2016

Aproape de MapN, în cadrul ESL Arena, a fost organizată o zonă retro dedicată jocurilor video din anii '90. Console funcţionale, periferice şi calculatoare HC au putut fi admirate, dar şi testate, pe toată durata convenţiei. Mario a fost unul dintre personajele de care vizitatorii şi-au adus aminte cu bucurie sau nostalgie.

comiccon2016

În final, publisheri precum Blizzard şi Riot Games au fost prezenţi la Comic Con 2016 cu jocurile Overwatch şi League of Legends. În premieră în România, vizitatorii convenţiei au trăit experienţa conceptului de „sat League of Legends.” Fanii jocului Overwatch au luat cu asalt standul Blizzard unde au fost organizate numeroase concursuri cu premii şi tombole pe toată durata Comic Con 2016.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite