Articol publicitar

Knowledge transfers Made in Romania. Cum îi ajută specialiştii români pe giganţii telecom să lanseze noi produse şi servicii în timp record

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trăim într-o lume în care lucrurile se mişcă tot mai repede, iar ritmul de viaţă alert este imprimat şi modului în care consumăm mai toate produsele şi serviciile – în viteză.

Companiile, mici sau mari, sunt nevoite să se adapteaze acestui ritm. Fie că vorbim de fashion sau de industria auto, de telecom sau industria alimentară, nimeni nu îşi permite să rămână în urmă, pentru că orice întârziere poate face diferenţa dintre succes şi faliment. Consumatorii aşteaptă produse tot mai performante, mai cool şi, evident, mai rapide decât generaţia anterioară. Iar în cazul multor industrii, provocarea este să aduci pe piaţă cel mai nou gadget care să funcţioneze ireproşabil înaintea competitorilor.

Cum este testat telefonul care ajunge la tine în trei zile de la data lansării globale

Oriunde există un produs care foloseşte software, putem pune în balanţă testarea lui manuală sau automată, în industrii care variază de la pharma, la telecomunicaţii. În multe domenii, testarea cu ajutorul oamenilor s-a dovedit că nu este suficient de rapidă, aşa că tot mai multe firme au automatizat acest proces. În plus, testerii umani pot scăpa din neatenţie sau epuizare un bug care, descoperit târziu, poate amâna lansarea unui joc, a unui site sau a unui telefon.

„Pentru fiecare versiune de soft, este necesară o testare pe toate echipamentele din reţeaua telecom, pentru a asigura funcţionalitatea tuturor feature-urilor oferite clienţilor. Un ciclu de testare durează foarte mult atunci când este făcut manual. Până când se termină testarea unei versiuni software, de multe ori producătorul a pregătit o nouă versiune care trebuie, la rândul ei, testată foarte repede. Iar acest lucru afectează consumatorii, nevoiţi să aştepte foarte mult până când noile servicii sunt implementate”, a declarat Cecilia Nicoleta Iancu, Project Manager în cadrul diviziei de Digital Enterprise a Luxoft România.

Avantajele testării automate vin, în primul rând, din eficientizarea resurselor. De multe ori, atunci când vorbim despre volume mari de test şi operaţiuni recurente, sistemele automatizate înlocuiesc cu succes echipe mari şi previn erorile umane care pot apărea, făcând astfel mai uşoară respectarea protocoalelor companiei şi menţinerea standardelor operaţiunilor.

Astfel, inginerii pot ajunge să testeze, în mod automat, dacă o serie întreagă de telefoane poate efectua şi primi apeluri, poate trimite SMS-uri sau dacă PC-ul se poate conecta la internet. „Pentru astfel de volume de muncă, automatizarea procesului reprezintă economii importante de timp, dar şi de angajaţi care pot face task-uri non repetitive. Ca raport de resurse, un soft poate acoperi în 3 ore un ciclu de testare care, altfel, ar fi cerut peste 150 de ore de muncă din partea unei echipe de 8 angajaţi”, a completat Cecilia. 

Companii din Top Forbes 500 se bazează pe inginerii IT din România

Giganţi cu cifre de afaceri de sute de miliarde de dolari apelează la expertiza specialiştilor din România pentru a putea lansa rapid noi produse pe piaţă. Companii telecom de top din US şi Canada rulează teste complexe în timp record pentru produsele pe care se pregătesc să le lanseze pe piaţă.

„Avem echipe destinate fiecărui proiect. În funcţie de complexitatea procesului de testare, alocăm între 1 si 8 oameni. Fiind vorba fie de framework-uri de testare deja implementate sau de proiecte noi, experienţa necesară diferă foarte mult, de la nivelul beginner la senior. În toate cazurile, cunoştinţele de scripting sunt obligatorii. Pentru că avem multe proiecte în America de Nord, colegii noştri pleacă des spre această destinaţie. Ei pleacă frecvent şi în Europa de Vest pentru a livra produse de automatizare şi semnificativ pentru România, knowledge transfer. Ei fac training cu angajaţii clientului şi chiar lucrează pentru un timp la sediul acestuia”, mai spune Cecilia.

Mai multe detalii despre echipa Luxoft din Romania şi joburile active sunt disponibile aici.

Ce tehnologii sunt folosite de specialiştii IT pentru automatizarea testării

Scripting | Python | TCL | Web Automation – Selenium with Python | Rest APi automation  with Python | SD WAN | Service Provider: MPLS, BGP, IS-IS | L4-L7 stack

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite