Jocul e virtual, dar costurile sunt reale: o bătălie în EVE Online a costat 200.000 de dolari şi a pornit de la neplata unei chirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În peste 10 ani, jocul EVE Online şi-a creat o economie, sistem politic şi sistem de schimburi. A fost şi scena unor bătălii serioase şi costisitoare, iar ultima s-a ridicat la peste 200.000 de dolari. Este cea mai mare din istoria jocurilor video, iar cauza a fost o factură neplătită.

EVE Online există de aproape 11 ani şi a ajuns să fie cunoscut drept unul dintre cele mai mari şi mai dezvoltate jocuri online. Săptămăna asta, circa 2.200 de jucători au participat la cea mai scumpă bătălie virtuală dată vreodată în acest joc. Per total, navele au fost distruse şi odată cu ele au fost risipiţi 200 de mii de dolari. Cele mai mari costuri le-au reprezentat distrugerea a peste 70 de nave Titans, scrie The Verge.

Sunt cele mai mari nave, sunt necesare câteva săptămâni pentru a le construi şi valorează miliarde de ISK, moneda din sistemul EVE Online. Se poate afla preţul în monedă reală al unor astfel de nave, deoarece jucătorii plătesc lunar un abonament fie cu bani reali, fie prin schimburi în joc. Astfel se ajunge la o rată de schimb, iar cea mai scumpă navă dintre cele distruse costă 222 de miliarde ISK, adică 5.500 de dolari. 

Bătălia a pornit de la neplata unei facturi, în octombrie 2013. Atunci, alianţa Nulli Secunda a uitat să plătească o chirie pe o staţie spaţială, iar forţele de opoziţie au reuşit să şi-o însuşească. S-au format două tabere, Nulli Secunda şi Pandemic Legion de o parte, iar CFC şi RUS de cealaltă parte. Ambele grupuri şi-au trimis cele mai mari nave de luptă, printre care şi Titans, iar la final nota de plată a fost destul de mare.

Totuşi, avantajul CFC a fost că s-a trezit America, la propriu. Când americanii au început să joace, CFC a reuşit să câştige cu întăriri. Ultimul mare bilanţ a presupus distrugerea a 12 nave Titans la un cost total de circa o mie de miliarde de ISK, a spus CCP, compania care a creat jocul. De data aceasta sunt 75 de nave distruse, iar majoritatea costă circa 3.000 de dolari. Acum, jucătorii investesc mai mulţi bani în joc pentru a-şi reface flotele distruse, după cum a spus un purtător de cuvânt al CCP.

Ce este EVE Online

Eve Online este un joc video produs de CCP Games. Este un joc MMORPG (massively multiplayer online role-playing game) cu temă ştiinţifico-fantastică plasat la peste 21 de mii de ani în viitor. Jucătorii pilotează nave spaţiale modificabile, printr-un univers cuprinzând peste opt mii de sisteme solare. Majoritatea sistemelor solare sunt conectate cu unul sau mai multe siteme solare prin intermediul unor porţi stelare. Sistemele solare pot conţine mai multe fenomene, incluzând, dar nelimitându-se la luni, planete, staţii, găuri de vierme, centuri de asteroizi.

În EVE Online omenirea a consumat toate resursele Pământului, a început să colonizeze restul galaxiei Calea Lactee. În cele din urmă, oameni s-au extins în majoritatea galaxiei. Eterna căutare de resurse a dus la război. Când o gaură de vierme naturală a fost descoperită, zeci de colonii au fost facute la celălalt capăt, într-o galaxie neexplorată denumită New Eden. Un generator de găuri de vierme artificial a fost construit pentru a menţine gaura. Când acestă gaură de vierme s-a închis a distrus şi generatorul. Izolaţi de Pământ şi de proviziile necesare, colonişti din New Eden au murit cu milioanele. Cinci colonii au reuşit să-şi recâştige proeminenţa, în cele din urmă reconstruind însăşi societea.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite