Imaginea lui Mihai Eminescu folosită într-o campanie pentru un test de boli venerice a stârnit un val de critici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imaginea lui Mihai Eminescu este
folosită pentru promovarea unor produse legate de bolile cu
transmitere sexuală
Imaginea lui Mihai Eminescu este folosită pentru promovarea unor produse legate de bolile cu transmitere sexuală

O campanie de promovare online a unor produse de depistare a bolilor cu transmitere sexuală (BTS) a stârnit un val de critici din partea internauţilor după ce compania Veneris a folosit imaginea poetului Mihai Eminescu pentru a exemplifica nivelul calităţii produselor sale şi rapiditatea cu care astfel de afecţiuni se pot depista, arată paginademedia.ro.

Doru Panaitescu, blogger, antreprenor şi consultant în marketing, a fost unul dintre internauţii care au avut o reacţie fermă la adresa firmei Veneris după asocierea imaginii poetului cu produsele BTS. Acesta cataloghează iniţiativa Veneris drept o „eczemă «creativ㻓 care „nu trezeşte decât indignare şi dispreţ“. Totodată acesta se arată lezat de o asemenea asociere şi pune greşeala pe seama departamentului de marketing care a acceptat ideea în sensul dobândirii de „viral“.

„Cred că Veneris, deşi bine intenţionat, nu este vinovat. Poate cu excepţia naivităţii departamentului de marketing care a acceptat de la agenţia de creaţie/interactivă/de Socia Media (sau cine o fi venit cu măreaţa idee) acest vizual atât de nefericit găsit, probabil vândut pe post de mare idee de viral“, scrie Doru Panaitescu pe blogul său. „Cu siguranţă, mulţi români (şi mă număr printre ei) se vor simţi lezaţi de această asociere. Nu mă înţelegeţi greşit: Eminescu-omul nu a fost un sfânt şi eu nici atât. Dar mi se pare ridicol să terfeleşti imaginea unui poet cu care generaţii de români au crescut, un poet care a lăsat o capodoperă în urma sa, un poet care s-a identificat atât de bine cu titulatura de «ultimul mare romantic» încât alăturarea de această eczemă «creativă» nu trezeşte decât indignare şi dispreţ“, mai scrie el.

eminescu

La adresa tuturor comentariilor făcute imediat după postarea fotografiei lui Mihai Eminescu pe Facebook, compania Veneris a revenit pentru a clarifica situaţia. Astfel, pe pagina de Facebook stă scris că postarea a avut un extras din cartea „Controverse medicale şi dileme în discuţia despre boala şi moarte lui Mihai Eminescu“, în care se arată că poetul ar fi murit intoxicat cu mercur în urma unui diagnostic greşit de sifilis, fără a înainta o ipoteză anume. „Tot ce punem la dispoziţie acum este un test nou pentru o problemă veche. Eu existat 125 de ani de controversă când poate 125 de ani de educaţie sexuală ar fi fost mai utili. (...) Este timpul să vorbim deschis despre problema educaţie şi a sănătăţii sexuale, să îndepărtăm subiectul de tabu şi ne-am asumat această responsabilitate“, se specifică pe pagina companiei.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite