Google, Facebook şi Microsoft, către autorităţile din Marea Britanie: nu suntem de acord să vă spionăm cetăţenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Google nu este de acord să urmărească firul mailurilor, după cum cer autorităţile din Marea Britanie. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul
Google nu este de acord să urmărească firul mailurilor, după cum cer autorităţile din Marea Britanie. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul

Google, Facebook şi Microsoft, împreună cu alte două companii din online, au transmis autorităţilor din Marea Britanie că nu sunt de acord cu supravegherea utilizatorilor, după cum doreşte Theresa May, secretar de stat în ministerul care se ocupă de imigraţie, securitate şi legislaţie.

Google, Facebook, Microsoft, Yahoo! şi Twitter au spus „nu“ guvernului britanic şi nu vor fi de acord să-şi spioneze utilizatorii. Ministerul condus de Theresa May a cerut ca aceste cinci mari companii să înceapă supravegherea utilizatorilor pe email, Internet şi social media, iar Google, Facebook & comp. au afirmat că i-ar costa prea mult să implementeze o astfel de infrastructură şi ar putea stârni alte probleme, notează The Guardian.

Legea pe care May miza era una care prevedea ca aceste companii, cu sedii în SUA, să stocheze toate informaţiile despre utilizatorii britanici timp de 12 luni. Google, Facebook şi celelalte companii s-au plâns însă de faptul că o astfel de practică poate avea consecinţe periculoase.

Află şi: INTERVIU Directorul YouTube Europa, Matthew Glotzbach: „Poţi să transformi YouTube în locul tău de muncă permanent“

Planul ministerului condus de May depinde de aceşti giganţi ai Internetului prin ale cărora servere trece cel mai mare volum de date pe care utilizatorii le donează voluntar. Aceste companii au mai spus, însă, că un astfel de plan ar da naştere unei lumi haotice în care fiecare ţară ar dori să obţină prin intermediul unor astfel de companii acces la baza lor de date. Astfel, Internetul per total ar fi afectat şi întreaga filosofie a Internetului ar fi alterată.

„Internetul este încă o tehnologie relativ tânără. Aduce beneficii enorme cetăţenilor de pretutindeni şi este o forţă însemnată pentru dezvoltarea economică şi socială. Iar Marea Britanie s-a poziţionat drept o naţiune care să conducă în mediul digital“, se arată în scrisoare semnată de cele cinci companii. „[Dacă am face asta] am stabili un precedent periculos care ar putea fi urmat de o mai puţină libertate şi de regimuri care doresc control mai mare“.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite