FOTO VIDEO Purtabilele, prezente peste tot la Barcelona. Marii producători vor să-ţi cucerească încheietura

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La MWC 2014 marii producători au adus pe lângă noi telefoane sau tablete şi dispozitive purtabile care se conectează la acestea. Huawei, Sony sau Samsung au venit cu propriile opţiuni.

Sony Smartwear

Sony SmartBand lansat de japonezi se conectează la dispozitivele Xperia şi face mai puţin decât celelalte gadgeturi purtabile prezentate la Barcelona. În primul rând nu are ecran, iar Sony i-a păstrat designul tradiţional. Nu e elegantă, dar e cool, odată asortată la telefon .

Cântăreţte 21 de grame şi e fabricată dintr-un plastic care aduce aminte de cauciuc şi cureaua se poate schimba. Ea se conectează la aplicaţia proprie Sony Lifelog App, care indexează datele noastre - cât am mers, ce viteză, cât dormim. 

Are o alarmă inteligentă, care ar trebui să te trezească fix atunci când trebuie.

image

Brăţara e rezistrentă la apă şi funcţionează cu Android 4.4. De asemenea, poate fi folosită ca telecomandă pentru televizoarele Sony. Are nouă culori.

Nouă ni s-a părut interesantă, dar modestă pe lângă Galaxy Fit.

Samsung Gear Fit

Gear Fit este o brăţară inteligentă de monitorizare fitness, care aduce îmbunătăţiri faţă de alte modele, cum ar fi Nike Fuel Band, Fitbit, Huawei Smartband, Sony Smartwear şi altele.

Are un ecran de 1,84 de inci, Super AMOLED, curbat, care este tactil şi foloseşte acelaşi sistem de operare ca pe Gear 2. Diferenţa dintre ele stă în lăţimea şi înălţimea ecranului, care are un singur rând de aplicaţii.


Gear Fit pare că are mai mult sens decât Gear 2. În primul rând este mai discret. Ştiu că ne obişnuim uşor la schimbările de trend în tehnologie (cine ar fi crezut că am fi considerat telefon un dispozitiv de 6 inci?), dar Gear 2, la fel ca şi Galaxy Gear nu sunt dispozitive chic, aşa cum se laudă cei de la Samsung. În schimb, sunt ceasuri mari, incomode şi care nu fac cu adevărat ceva în plus faţă de Gear Fit.

image

Samsung Gear 2

Faţă de generaţia de anul trecut, tot ce înseamnă tehnic a fost îmbunătăţit. Nu e un lucru rău. Procesorul este unul dual core, la 1 Ghz, mai mult decât suficient pentru micul ceas. Ecranul este un Super AMOLED de 1,64 de inci, iar greutatea este de 68 de grame.

Faţă de anul trecut, Gear are două variante. Gear Neo nu are cameră şi va avea un preţ mai mic. Nu e ca şi cum e o diferenţă uriaşă - Gear 2 are o cameră de 2 megapixeli şi poate filma HD.

O gamă de senzori a fost adăugată - senzor pentru puls, pedometru, asistent pentru exerciţii fizice şi conectare la S Health, dar dispozitivul devine prin Bluetooth şi un player de muzică independent.

Memoria RAM a ajuns la 512 de MB faţă de anul trecut, iar bateria de 300 de miliamperi ar putea aduce o autonomie triplă, potrivit reprezentanţilor Samsung.

Huawei TalkBand B1

În acelaşi timp, Huawei Smartband nu este un ceas inteligent, aşa cum ne aşteptam. Da, indică şi ora. Indică şi paşii. Dar de fapt este o cască bluetooth ascunsă într-o curea de cauciuc. La 99 de euro, nu e un accesoriu foarte scump, dar nu este deloc elegant. E mic, deloc masculin şi cauciucul de pe curea pare ieftin. Huawei ne-a păcălit aici - a pus o cască bluetooth şi ne-a făcut să ne imaginăm ceasuri inteligente. De fapt, a încercat să înţeleagă altfel ideea de dispozitive purtabile.

Are un ecran flexibil OLED de 1,4 inci, care se desprinde de curea. Practic, se poate transforma cu uşurinţă în cască Bluetooth, dacă nu îl purtăm la mână.

Monitorizează paşii, caloriile, distanţa parcursă şi o alarmă inteligentă. Se conectează prin NFC şi are o baterie de 90 de miliamperi, care promite şase zile de autonomie.

Alternativa - Omate TrueSmart - prea puţin ceas, prea puţin telefon, prea puţin inteligent

La MWC 2014 unele lucruri interesante stau ascunse la stranduri foarte mici. A fost şi cazul Omate TrueSmart, un ceas inteligent care integrează şi un telefon cu Android. E interesant pentru că a primit un milion de dolari finanţare pe Kickstarter. A meritat? Noi l-am încercat.

Omate TrueSmart arată ca un ceas sport, iar ecranul este tactil. În interior conţine Android 4.2.2 Jelly Bean modificat cu interfaţa Omate OS. Practic, ceasul e unul care conţine un Android micşorat, deoarece cei de la Omate nu au rezolvat mari probleme ale acestuia.

Ce face Omate TrueSmart?

image

Click pe poză pentru  mai multe detalii despre Omate

Are 3G şi Wi-Fi, deci putem accesa internetul de pe el. Are aplicaţii de Android instalate şi acces la Play Store. Astfel, am descoperit Facebook, Twitter sau Pinterest pe un ecran de 1,54 de inci. Funcţionează?

Păi gândiţi-vă că un ecran atât de mic se înjumătăţeşte în momentul când vrem să ne autentificăm în Facebook. Pentru că trebuie să scriem cu o mână pe o tastatură de 0,8 inci. E ceva sinistru, deşi touchscreen-ul funcţionează cât de cât.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite