Facebook vrea să oprescă sinuciderile în rândul tinerilor prin Messenger

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Facebook se apropie de două miliarde de utilizatori şi a început să se preocupe ca ei să rămână în viaţă, mai ales când au tendinţe suicidale.

Sinuciderea este a doua cea mai întâlnită cauză a morţii printre cei cu vârste între 15 şi 29 de ani. Pentru a-i ajuta pe aceştia, Facebook a anunţat că va folosi funcţionalitatea de Live şi serviciul de chat Messenger. Prima dată când Facebook a acţionat în direcţia asta, a făcut în aşa fel încât mesajele publicate pe reţea să fie văzute de prieteni apropiaţi ai celor care ar fi înclinaţi spre sinucidere.

Acum, de exemplu, dacă te uiţi la un Live făcut de un prieten, iar acesta spune ceva care te-ar îngrijora, ai opţiunea de a raporta videoclipul către Facebook. Reţeaua va apela la o serie de opţiuni, cum ar fi sugerarea celui cu tendinţe suicidale să contacteze un prieten sau să ceară ajutor specializat pentru a trece peste momentele dificile. „Unii consideră că ar trebui să întrerupem videoclipul, dar am descoperit că dacă facem asta, putem împiedica oportunitatea persoanei respective de a primi ajutor", a declarat Jennifer Guadagno, Facebook.

Compania are deja parteneriate cu organizaţii precum National Suicide Prevention Lifeline sau National Eating Disorder Association, prin intermediul cărora cei aflaţi în situaţii dificile pot lua legătura cu persoane specializate în consiliere direct prin Messenger. O astfel de metodă este preferată, deoarece nu introduce aproape nicio barieră între consilier şi cel care caută ajutor.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite