Ericsson, Deutsche Telekom şi Samsung au început testarea procesului de segmentare end-to-end a reţelelor 5G

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Ericsson, Deutsche Telekom şi Samsung au finalizat cu succes prima etapă globală de testare a procesului de segmentare end-to-end (E2E) a reţelelor 5G, efectuată la laboratorul din Bonn al Deutsche Telekom, utilizând un dispozitiv comercial Samsung S21 conectat la o cască VR.

În cadrul testului, a fost utilizată o infrastructură 5G (SA) comercială independentă, dezvoltată de Ericsson, care a asigurat accesul la o Reţea de Acces Radio (RAN), 5G Cloud Core, managementul segmentelor de reţea şi automatizarea prioritizării conexiunilor.

Prin segmentarea E2E a reţelelor 5G, caracteristicile diferite ale serviciilor şi parametrii de calitate pot fi atribuiţi fiecărui segment de reţea în parte şi, totodată, adaptaţi nevoilor clienţilor, asigurând o delimitare clară a segmentelor de reţea.  

Prin crearea mai multor reţele virtuale pe o singură infrastructură fizică de reţea, pot fi dezvoltate servicii şi modele de afaceri noi, diferenţiate, fără a fi necesare compromisuri în ceea ce priveşte calitatea lor.

Testul a fost efectuat având ca scenariu de utilizare un streaming de joc VR în cloud, cu două segmente E2E de reţea independente - o conexiune broadband şi o parte optimizată pentru jocuri VR în cloud. 

Segmentul pentru jocuri a fost gândit şi configurat pentru a facilita un randament mai mare, o latenţă scăzută şi stabilitatea reţelei, oferind în acelaşi timp posibilitatea delimitării resurselor între cele două segmente de reţea. În urma testelor efectuate, s-a constatat că segmentul de jocuri a oferit o experienţă superioară, chiar şi în condiţii de încărcare a reţelei.

Testul a marcat, de asemenea, realizarea cu succes a unei alte premiere la nivel mondial - introducerea unei noi caracteristici a politicii Uniunii Europene de segmentare a reţelelor 5G (politica de selecţie a rutei UE sau URSP), care permite unui dispozitiv să aloce aplicaţii şi servicii specifice către un segment definit. Acest lucru înseamnă că toţi clienţii pot avea parte de o calitate excelentă a serviciilor, prin alocarea către aplicaţii a segmentului de reţea potrivit.

Potrivit Ericsson, întregul potenţial al tehnologiei 5G va putea fi deblocat doar prin intermediul procesului de segmentare a reţelelor şi prin asigurarea unei latenţe ultra scăzute la nivelul acestora.  

Această demonstraţie le-a permis partenerilor să exploreze mai multe capabilităţi de segmentare E2E a reţelelor 5G - acestea au inclus: verificarea latenţei stabile şi a randamentului garantat la nivelul unei reţele supra-încărcate; crearea automată a diferitelor segmente de reţea, cu delimitarea clară a resurselor de infrastructură şi diferenţierea serviciilor utilizând soluţia 5G RAN de segmentare a reţelei, dezvoltată de Ericsson; integrarea Business Support System (BSS) în vederea segmentării automate a reţelei şi furnizarea profilului utilizatorului prin orchestrarea segmentelor end-to-end.  

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite