Echipamentele 5G ale Huawei au fost certificate de sistemul GSMA Network Equipment Security Assurance Scheme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Echipamentele 5G ale Huawei pentru reţeaua wireless şi cea de bază (5G RAN gNodeB, 5G Core UDG, UDM, UNC, UPCF) şi echipamentele LTE eNodeB au fost certificate de sistemul GSMA de asigurare a securităţii echipamentelor de reţea (NESAS).

GSMA NESAS sporeşte încrederea industriei în echipamentele pentru reţele de telecomunicaţii, devenind astfel o alegere practică pentru industrie şi un factor important de luat în considerare pentru toate pieţele regionale, pentru a promova împreună dezvoltarea unei pieţe de comunicaţii mobile mai aliniate.

NESAS este un mecanism standardizat de evaluare a securităţii cibernetice definit în comun de GSMA şi 3GPP, împreună cu principalii operatori globali, furnizori, parteneri din industrie şi autorităţi de reglementare. Acesta oferă un cadru de asigurare a securităţii la nivelul întregii industrii pentru a facilita îmbunătăţirea nivelurilor de securitate în întreaga industrie mobilă. Este o schemă voluntară prin care furnizorii de echipamente de reţea îşi supun procesele de dezvoltare a produselor unui audit de securitate cuprinzător în raport cu versiunea curentă a NESAS şi cu cerinţele sale de securitate. Sumarul rapoartelor de audit independente ale evaluării NESAS pot fi găsite aici.

GSMA NESAS, larg acceptată în industrie, asigură faptul că echipamentele relevante îndeplinesc cerinţele de securitate şi fiabilitate ale reţelor 5G. Procesul integrat de evaluare evită analizele fragmentate şi costurile pe care le generează acestea, îmbunătăţind în acelaşi timp transparenţa nivelurilor de protecţie a securităţii în industrie prin rezultate vizibile şi măsurabile. NESAS acoperă 20 de categorii de evaluare, definind cerinţele de securitate şi un cadru de evaluare pentru dezvoltarea produselor 5G, precum şi pentru procesele privind ciclul de viaţă al produsului. În plus, utilizează cazuri de testare de securitate definite de 3GPP pentru a evalua securitatea echipamentelor de reţea.

GSMA NESAS este cea mai recentă abordare în evaluarea securităţii reţelei de comunicaţii mobile. În era 5G, NESAS oferă o evaluare standardizată şi eficientă a securităţii cibernetice, care permite industriei comunicaţiilor să asigure corectitudine. Evaluarea este, de asemenea, o referinţă valoroasă pentru părţile interesate, cum ar fi operatorii, furnizorii de echipamente, autorităţile de reglementare guvernamentale şi furnizorii de servicii de aplicaţii.

”Huawei s-a concentrat întotdeauna pe securitatea cibernetică bazată pe tehnologie. Salutăm NESAS cu suportul nostru şi colaborare deplină. De asemenea, invităm întreaga industrie să promoveze în comun dezvoltarea unei pieţe de comunicaţii mobile mai aliniate" – a declarat Devin Duan, Head of 5G E2E Cybersecurity Marketing, Huawei.

Pentru Huawei, asigurarea securităţii cibernetice este un obiectiv comun împărtăşit cu clienţii, autorităţile de supraveghere şi alte părţi interesate. Încrederea în securitatea cibernetică a devenit o preocupare globală majoră pe măsură ce lumea devine mai digitalizată. Huawei consideră că încrederea trebuie să se bazeze pe fapte verificabile, care, la rândul lor, ar trebui să se bazeze pe standarde comune. Huawei sprijină GSMA şi 3GPP în dezvoltarea unei evaluări standardizate globale a securităţii, o idee care a fost în mare măsură acceptată ca un consens al industriei. NESAS promovează acest concept şi, ca atare, Huawei îndeamnă industria să adopte pe scară largă NESAS.

Înainte de a trece de GSMA NESAS, Huawei a trecut, de asemenea, testul de securitate cibernetică 5G al Grupului de Promovare IMT-2020 (5G) din China. Aceste specificaţii de testare se bazează pe standardele internaţionale 3GPP pentru asigurarea securităţii 5G.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite