De ce ar putea migra utilizatorii de Office 2013 către alternativele gratuite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Utilizatorii care au achiziţionat suita Microsoft Office 2013 au parte de o surpriză neplăcută. Dacă aceştia decid să-şi schimbe calculatorul personal, vor trebui să cumpere şi o nouă licenţă Office 2013, deoarece aceasta nu este transferabilă, scrie ArsTechnica.

Microsoft şi-a schimbat recent politica în această privinţă. De exemplu, Office 2010 le permite utilizatorilor să transfere o singuă data licenţa de pe un calculator pe altul. Cu toate astea măsura Microsoft nu este una cu totul nouă deoarece sistemul de operare care vine preinstalat pe anumite PC-uri nu poate fi transferat.

Decizia nu va afecta veniturile obţinute de Microsoft de pe urma Office, scriu jurnaliştii ArsTechnica, deoarece majoritatea vin ca urmare a licenţelor OEM (software-ul este preinstalat pe unele sisteme). În schimb, schimbarea de politică poate fi văzută ca o încercare a Microsoft de a îndruma utilizatorii către versiunea Office 365 Home Premium. Aceasta costă 450 lei pe an şi permite folosirea suitei Office pe cinci calculatoare simultan, Când programele nu mai sunt folosite pe unul dintre dispozitive, acestea pot fi dezinstalate iar licenţa revine propriearului. 

Problema este că mulţi utilizatori nu sunt de acord cu serviciul Office 365 deoarece preferă să deţină o licenţă pe perioadă nelimitată şi nu să plătească anual pentru acelaşi serviciu.

Pentru cei care nu vor să mai aibă de a face cu Office, există suficiente alternative gratuite, precum LibreOffice, OpenOffice sau chiar Google Docs. O astfel de mişcare ar afecta Microsoft, din punct de vedere financiar, mai mult decât mutarea licenţei de pe un calculator pe altul.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite