Cinci „păcate“ capitale ale noului iPhone

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Samsung, Nokia  şi HTC ies pe piaţă în această lună  cu noi telefoane
Samsung, Nokia şi HTC ies pe piaţă în această lună cu noi telefoane

Deşi prezintă câteva îmbunătăţiri, telefonul lansat marţi de Apple seamănă prea mult cu iPhone 4, susţin specialiştii IT&C. Ei privesc cu rezerve viitorul noului telefon.

Pasionaţii de tehnologie din toată lumea au aşteptat marţi, cu suflletul la gură, ca directorul Apple, Tim Cook să aducă pe scenă un iPhone 5. Aceasta mai ales că, spre deosebire de anii trecuţi, în presă sau pe blogurile de specialitate nu au ajuns prea multe informaţii despre evenimentul din 4 octombrie. Totuşi, Apple a prezentat doar un iPhone 4S, o variantă îmbunătăţită a ultimului model existent, dar care a dezamăgit prin lipsa de inovaţie.

Site-ul de tehnologie cnet.com a publicat ieri lista celor mai importante cinci dezamăgiri legate de iPhone 4S.

Click pe foto pentru a vedea o scurtă comparaţie între iPhone 4S, Samsung Galaxy S2 şi HTC Sensation XE



1 Nicio schimbare în designul exterior. Aceasta este cea mai mare critică atât a fanilor, cât şi a specialiştilor. Pe internet au apărut în săptămânile premergătoare diferite concepte de design pentru iPhone 5, iar absenţa unui telefon mai uşor şi mai subţire pune sub semnul întrebării popularitatea Apple.

2 Ecranul identic cu al lui iPhone 4. Pe lângă modificarea formei telefonului, analiştii şi internauţii se aşteptau la un ecran mai mare, cu care să poată concura cu telefoanele bazate pe sistemele de operare Android. În timp ce rivalele Samsung şi HTC au lansat ecrane de 4,3 inchi, Apple a rămas fidelă dimensiunii de 3,5 inchi.

3 Lipsa tehnologiei wireless 4G. Specialiştii anticipau că Apple va reuşi să introducă această caracteristică pe noul telefon egalând astfel performanţele la conectare ale rivalului Galaxy S II, lansat în urmă cu şase luni.

4 Durata de viaţă a bateriei. Apple susţine că există o oarecare îmbunătăţire a performanţelor bateriei, dar specialiştii susţin că aceasta nu se vede nici măcar pe hârtie. În realitate, bateria va ţine tot opt ore dacă este folosit şi 200 de ore în stand-by.

5 Nicio inovaţie. Diferenţa esenţială între iPhone şi rivalele sale este Siri, un asistent personal care comunică prin comenzi vocale cu utilizatorul. Specialiştii susţin însă că funcţia nu poate fi considerată inovaţie atât timp cât tehnologia a fost achiziţionată anul trecut, iar anunţuri despre implementarea sa au tot fost. Siri scrie mesaje, poate folosi aplicaţii şi poate răspunde la întrebări simple. Asistentul vocal personal este privit cu scepticism şi amuzament, vocea sa fiind comparată cu „cea a unui suedez beat".

Apple, prea prudent

Impresia generală este că Apple ar fi putut avea capacitatea tehnică de a lansa iPhone 5, cu design şi capacităţi tehnice de ultimă generaţie, dar a ezitat şi a preferat drumul stabil al îmbunătăţirilor treptate.  Specialistul în tehnologie al site-ului uSwitch.com, Ernest Doku, a declarat pentru cotidianul „The Daily Telegraph" că „S-ul poate să însemne steroizi. Chiar dacă iPhone 4S arată la fel ca predecesorul său, interiorul a fost complet modificat".

În acelaşi timp, fanii care au aşteptat un nou model de telefon Apple se pot mulţumi cu o copie ieftină, fabricată de chinezi. Designul este identic cu al iPhone 4, iar telefoanele se găsesc deja în Beijing, la 30 de euro.

Ce spun cititorii adevarul.ro despre modelul 4S

" Nu au nicio scuză să vină după 15 luni cu un iPhone 4 îmbunătăţit. "
Openeye

" Ca de obicei manevră de marketing minunată, marca Apple. Lansează un model intermediar, care vinde, iar la anul va apărea Steve Jobs cu iPhone 5.  "
Korkodel

" Apple se dezumflă. Samsung va da lovitura de graţie şi nu ştim ce pregăteşte Nokia. "
Mircea

" Samsung Galaxy S II e mai bun decât mult-aşteptatul iPhone 4S. Când vor scoate Galaxy S III s-a dus iPhone. Trăiască Android! "
Cotoi

Acţiuni în scădere

Nu doar iubitorii de gadgeturi au fost dezamăgiţi marţi de lansarea iPhone 4S în locul mult aşteptatului iPhone 5. Valoarea acţiunilor gigantului american a scăzut cu până la 5% marţi şi a încheiat şedinţa de tranzacţionare cu pierderi de 0,6%. Până şi companiile despre care se crede că lucrează cu Apple au înregistrat pierderi din aceleaşi motive. Pe bursele asiatice, acţiunile presupuşilor furnizori de componente pentru aparatele iPhone au înregistrat scăderi. Titlurile Hon Hai Precision Industry au înregistrat scăderi de aproape 1,9%, în timp ce acţiunile Foxconn Technology au încheiat ziua cu scăderi de aproape 7%.

Rivalii nu stau degeaba
 
Principalul adversar al Apple, Samsung, nu şomează în această perioadă, pregătindu-se să lanseze pe 11 octombrie un nou telefon. Gigantul coreean a postat pe internet un video cu un telefon curbat şi mesajul „Something BIG is coming" („Vine ceva mare" - n.r.). Potrivit site-ului de tehnologie unwiredview.com este vorba despre viitorul Google Nexus Prime.

Mesajul pare a face referire la faptul că viitorul telefon va avea un ecran cu dimensiuni impresionante, 4,6 inchi. De asemenea, Samsung poate să lovească puternic pe piaţă prin dotarea telefonului cu ultima generaţie a sistemului de operare Android, 4.0 Ice Cream Sandwich.

După cum era de aşteptat, războiul patentelor între Apple şi compania coreeană Samsung continuă. Aceasta a anunţat că va cere instanţelor din Franţa şi Italia să interzică vânzarea iPhone 4S . „Apple a continuat să încalce flagrant drepturile noastre de proprietate intelectuală şi dreptul de a ne folosi propria tehnologie. Samsung este de părere că aceste încălcări sunt prea grave, prin urmare cere blocarea vânzărilor iPhone 4S", au anunţat reprezentanţii companiei coreene.

După eşecul cu propriul sistem de operare, Nokia va mai face o încercare pe piaţa telefoanelor inteligente. Potrivit directorului general al companiei, Stephen Elop, finalandezii vor lansa primul smartphone cu sistem de operare Windows Phone 7 Mango pe 20 octombrie. Site-ul de tehnologie gsmarena.com a anunţat în luna septembrie că noul Nokia va avea un procesor la 1 GHz, o cameră foto de 8 megapixeli cu lentile Carl-Zeiss şi o memorie internă de 1 Gb.

De asemenea, HTC şi-a îmbunătăţit smartphone-ul Sensation, noul XE având cel mai bun procesor dintre toate telefoanele mobile de pe piaţă, de 1,5 GHz, şi un sistem audio cu o fidelitate de o calitate excepţională. Aparatul a fost deja lansat în Marea Britanie şi va fi disponibil pe întreaga piaţă din 15 octombrie, la un preţ de 550 de euro.

Click pe foto pentru a vedea o scurtă comparaţie între iPhone 4S, Samsung Galaxy S2 şi HTC Sensation XE
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite