Chinezii pregătesc un smartphone cu o cameră foto surprinzătoare, Nikon le-a oferit procesorul din DSRL-urile sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un smartphone cu mulţi megapixeli pe camera lui.
Un smartphone cu mulţi megapixeli pe camera lui.

Ce poate ieşi din parteneriatul dintre Nikon şi un producător de telefoane mobile? Poate că primul smartphone cu procesor de imagine de la un DSLR şi cu cameră foto de 20 megapixeli.

Nokia Lumia 1020 are cei mai mulţi megapixeli, 41 într-o cameră de smartphone, iar Sony are Xperia Z1 cu 20 de megapixeli. Pe aceeaşi „ramură“ se aşază şi un viitor smartphone Vivo, produs de compania BBK din China. Smartphone-ul primeşte un procesor de imagine de la Nikon, celebrul Expeed, iar mărimea senzorului este aproape de a telefonului de la Nokia, notează PhoneArena.

Imaginile cu acest „monstru“ fotografic au venit din China. Pe lângă mulţi megapixeli şi un procesor de DSLR, Vivo mai are şi senzor de 1/1,7 inci (la Lumia 1020 e de 1/1,5 inci), deschiderea maximă e de f/2.0 şi camera foto se roteşte la 180 de grade. Practic, partea de sus a telefonului, unde este camera, se „rupe“ şi o muţi după cum doreşti, când faci poza. Telefonul este special gândit pentru piaţa din Asia, unde selfies sunt foarte populare.

Alte dotări pentru terminal nu sunt disponibile, dar după cum se vede în poza de mai sus ecranul este de cel puţin 5 inci, procesorul va fi cu patru nuclee, sistem de operare Android şi memoria RAM de minimum 1GB. Rămâne de văzut dacă un astfel de smartphone ajunge şi în Europa sau rămâne pentru răsfăţul asiaticilor cu autoportrete de înaltă rezoluţie.

În prezent, Vivo deţine titlul de cel mai subţire smartphone din lume cu modelul X3. Are 5,6 mm grosime, un ecran de 5 inci şi un procesor quad-core Mediatek. Înainte de acest smartphone din China, Huawei avea titlul cu modelul Ascend P6 - review-ul nostru aici.

Hai să discutăm şi pe Facebook la „Tech Adevărul“

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite