CES 2013: Memoriile mari se ţin în pachete mici, iar Kingston oferă 1 TB spaţiu de stocare într-un stick USB

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nu se numără printre cele mai mici memorii flash, dar stochează cel mai mult. FOTO Tom's Hardware
Nu se numără printre cele mai mici memorii flash, dar stochează cel mai mult. FOTO Tom's Hardware

La CES 2013, unii au venit cu gadgeturi strălucitoare şi multifuncţionale, iar Kingston a venit cu un stick USB cu cea mai mare capacitate de stocare. „Ce mai e 1 TB în ziua de azi?“, pare să se fi întrebat retoric producătorul.

Kingston a prezentat stick-ul USB de 1 TB, dar deocamdată nu i-a lipit şi eticheta de preţ pe el. Este o cantitate impresionantă pe care o oferă producătorul şi pentru a-l menţine la un cost destul de scăzut, Kingston oferă DataTraveler HyperX Predator 3.0 într-o versiune de 512 GB la un preţ de 1.500 de dolari, notează „Computer World“. Cel de 1 TB, când va ajunge pe piaţă, ar putea depăşi cota de 2.000 de dolari.

  Noul DataTraveler HyperX Predator 3.0 le va permite utilizatorilor să-şi stocheze întreaga lume digitală pe un singur dispozitiv USB 3.0. Capacitatea mare de stocare împreună cu viteza standardului USB 3.0 salvează şi timp, deoarece utilizatorii pot accesa, edita şi transfera aplicaţii ori fişiere, cum ar fi filmele HD, fără întârziere. Andrei Ewing manager Kingston

„Hard disk-ul“ portabil DataTraveler HyperX Predator 3.0 are o viteză de citire de 240 MB pe secundă cu una de scriere de aproximativ 160 MB. Însă aceste performanţe doar pe un port UBS 3.0, deoarece pe unul 2.0 viteza maximă ajunge undeva la 30 MB pe secundă. Este compatibil cu toate versiunile de Windows, începând de la XP şi până la Windows 8.

Pentru cine îşi face griji cu privire la garanţie, memoria flash este asigurată de Kingston pentru cinci ani. Cât despre costul per GB, potrivit „PCWorld“, în cazul Predator 3.0 plăteşti 3,41 dolari, în timp ce în cazul unui stick de 128 GB costul se reduce până la 1,17 dolari per GB. Mai mult, trebuie ţinut cont de faptul că USB 3.0 este pe piaţă din 2009, iar cu primele echipamente vitezele s-ar putea să fie mai mici decât cele declarate oficial.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite