Cel mai ieftin Mercedes: producătorul auto german intră pe piaţa trotinetelor electrice

0
0

Un parteneriat cu producătorul elveţian de trotinete Micro aduce prima trotinetă electrică Mercedes, numită eScooter.

EScooter-ul Mercedes Benz vine cu un motor de 500W, suspensie în ambele roţi şi o baterie de 280Wh, care nu impresionează în piaţa trotinetelor însă ar trebui să fie suficientă pentru a permite 25 de kilometri de autonomie.

Mercedes promovează trotineta ca pe un vehicul „last-mile”, care să te ajute să completezi ultimii kilometri ai călătoriei tale, astfel că viteza pe care o poate atinge este destul de redusă - 20km/h.

Totuşi, eScooter-ul are roţi destul de mari pentru dimensiunea sa generală, măsurând 20 de centimetri în diametru, iar Mercedes spune că ar trebui să reziste până la 5000km. Asta înseamnă în jur de 1500 de drumuri de tip „last-mile” promovate de Mercedes. Nu este însă o trotinetă foarte uşoară - la 13,5kg, sunt multe alte modele cu o greutate mai mică decât e-Scooter.

Mercedes nu a anunţat încă o dată de lansare sau un preţ, însă are un videoclip de prezentare a noii trotinete. Producătorul auto german nu este singurul care încearcă să îşi facă loc în piaţa trotinetelor electrice - Ford a creat la rândul său o trotinetă electrică în 2018, iar General Motors a intrat şi a ieşit rapid de pe piaţa bicicletelor electrice.

Fanii sporturilor cu motor vor vedea cu siguranţă noua trotinetă Mercedes la treabă pe circuitele de Formula 1, acolo unde Lewis Hamilton, pilotul principal al Mercedes, poate fi văzut des pe trotinete electrice, plimbându-se prin padoc.

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri