Cea mai folosită aplicaţie mobilă a anului 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Utilizatorii de smartphone-uri îşi petrec aproape un sfert din timpul alocat aplicaţiilor pe Facebook
Utilizatorii de smartphone-uri îşi petrec aproape un sfert din timpul alocat aplicaţiilor pe Facebook

Facebook a câştigat războiul cu Google pentru supremaţia asupra timpului petrecut de utilizatori pe smartphone anul trecut, cel puţin în SUA.

Facebook a fost cea mai populară aplicaţie mobilă folosită în 2012, conform celor mai recente statistici ale comScore. Google Maps s-a menţinut pe primul loc în top până în luna octombrie. Deşi este deja notoriu pentru erorile conţinute, serviciul de hărţi lansat de Apple şi livrat simultan cu iOS6 a contribuit la detronarea Google Maps din topul celor mai accesare aplicaţii.

Facebook nu a ajuns să aibă cea mai folosită aplicaţie doar pe baza concurenţe avute de Google Maps, ci a contribuit activ şi sistematic la propriul succes. Numărul de vizitatori unici ai reţelei sociale a crescut constant pe tot parcursul anului trecut, conform CNN.

În luna august, Facebook lansa versiunea îmbunătăţită a aplicaţiei mobile pentru iOS, cu o viteză semnificativ mai mare de accesare şi utilizare a site-ului. Rezultatul nu s-a lăsat aşteptat: utilizatorii de iPhone sau iPad şi-au descărcat în masă aplicaţia din App Store. În plus, Facebook a lansat o versiune nouă a aplicaţiei şi pentru Android.

Aplicaţiile cu care ne petrecem cel mai mult timp

Toate acestea, în ciuda faptului că Facebook începea anul cu critici la adresa strategiei referitoare la dispozitivele mobile. Deşi modul în care Zuckerberg va reuşi să monetizeze accesul de pe dispozitive mobile rămâne cu semne de întrebare, a reuşit cu siguranţă să-şi facă mobil site-ul de socializare.

Utilizatorii îşi accesează cel mai mul aplicaţi Facebook, dar nu se rezumă la asta: petrec uimitor de mult timp citind ce le mai fac prietenii, comentând sau trimiţând pokes – „ghionturi”.  Aplicaţia reţelei sociale a constituit cel mai mare „aspirator” de timp în comparaţie cu toate celelalte, inclusiv jocurile.

Conform datelor comStore, 23% din timpul de folosire a aplicaţiilor mobile este rezervat pentru Facebook. Spre comparaţie, cea de-a doua aplicaţie din topul celor mai mari consumatoare de timp, Instagram, este responsabilă pentru doar 3% din timpul alocat tuturor aplicaţiilor.

Viaţa în aplicaţiile Google

Pe de altă parte a furnizorilor de aplicaţii mobile, cea mai folosită de la Google a fost, anul trecut, Gmail. În total, utilizatorii au dedicat 10% din timpul de folosire a aplicaţiilor pentru cele oferite de Google.

Având în vedere faptul că Google luptă cu numeroase aplicaţii mobile în războiul mobil, este posibil ca anul acesta să domine toate platformele mobile, nu doar pe cele care folosesc Android, estimează specialiştii. Deşi Facebook este pe primul loc în topul preferinţelor utilizatorilor, aplicaţiile Google ocupă următoarele cinci locuri.

În luna decembrie, cele mai utilizate produse mobile marca Google erau: Maps, Play, Search, Gmail şi YouTube, pe dispozitivele cu iOS şi pe cele cu Android. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite