Ce tabletă a dominat sub bradul de Crăciun?

0
0
Ultima generaţie de iPad a dominat preferinţele oamenilor de Sărbători
Ultima generaţie de iPad a dominat preferinţele oamenilor de Sărbători

Moş Crăciun abia a sosit pentru mulţi copii sau adulţi din întreaga lume, iar tabletele au fost în topul preferinţelor multora. Există şi învingători: Apple domină, iar Microsoft suferă.

Potrivit datelor analistului american William Power, conversaţiile pe care le-a avut el cu mai mulţi reprezentanţi ai magazinelor americane au demonstrat că majoritatea lanţurilor de retail au recomandat în primul rând iPad, iar acesta a fost în topul vânzărilor.

De asemenea, la distanţă totuşi mare s-a aflat tableta Amazon Kindle Fire şi Samsung Galaxy Tab. Ce nu vedem aici? Ei bine, tableta de la Microsoft, care rulează Windows 8, Surface. Vânzările acesteia nu au fost impresionante nici înainte de Sărbători, iar acum s-a demonstrat că Microsoft se chinuie. După ce au lansat tableta cu sistemul de operare Windows RT, adică varianta mai slabă, Microsoft nu a avut boom-ul pe care-l dorea.

Potrivit datelor analiştilor, Surface nu se va vinde în mai mult de 600.000 de exemplare în acest ultim trimestru al lui 2012. Date suplimentare vin şi din numărul de mesaje (tweet-uri) date de pe tablete în ziua de Crăciun.

Mulţi oameni au postat „primul meu mesaj de pe … “. De pe iPad au fost date 1795 de tweet-uri, de pe Kindle Fire 250 de tweet-uri, de pe Google Nexus 7 doar 100, iar de pe Microsoft Surface şi mai puţine, abia 36 de oameni lăudându-se online cu gadgetul lor nou.

Datele contrazic previziunile de dinainte de această perioadă. Firma Parks Associates a făcut un studiu de piaţă pentru a vedea ce îşi doreau americanii. 44% erau interesaţi de iPad, 24% de Kindle Fire, iar 21% de Microsoft Surface. În schimb, doar 12% voiau un Google Nexus. Se pare că dorinţa lor nu a fost pusă în practică şi de cei care au cumpărat aceste cadouri. 

image
Mai multe - Tehnologie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite