Cât de bine merge Nokia pe piaţa smartphone-urilor? Cifre impresionante la finalul lui 2017, peste Google şi HTC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă de când HMD Global a revitalizat brandul Nokia, lineup-ul finlandezilor a făcut faţă cu brio la cerinţele destul de exclusiviste ale pieţei. Strategia a fost una bună, iar compania a lansat telefoane pentru toate buzunarele, de la feature phone-ul regândit Nokia 3310 până la flagship-ul Nokia 8, un adevărat performer.

Ultimele date financiare, înregistrate în ultimul trimestru fiscal al lui 2017 ne arată poziţia Nokia pe piaţa mondială a telefoanelor mobile. Se pare că succesul a fost chiar mai mare decât se anticipa iniţial, HMD reuşind să profite la maximum de tracţiunea pe care o oferă sonoritatea celebrului nume care a luminat anii 2000 pentru foarte multă lume.

Nu mai puţin de 4,4 milioane de telefoane mobile a vândut Nokia în ultima parte a lui 2017, clasându-se pe a opta poziţie la nivel mondial în clasamentul vânzărilor. Chiar dacă nu pare un loc impresionant, sunt de notat câţiva dintre producătorii care s-au clasat în spatele companiei finlandeze. Câteva exemple sonore sunt Google (gama Pixel), Sony, HTC, Lenovo sau OnePlus.

În plus, Nokia a reuşit să devină cel mai popular brand comercializat în Orientul Mijlociu, şi al treilea cel mai popular din Regatul unit al Marii Britanii. Viitorul arată foarte bine pentru HMD Global, care a anunţat două noi smartphone-uri pentru începutul lui 2018. Cel mai probabil, acestea vor fi lansate oficial în cadrul MWC 2018, care va avea loc la Barcelona la sfârşitul lui februarie.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite