Articol publicitar

Care este diferenţa între seria iPhone 14 şi iPhone 14 Pro?

Publicat:

În fiecare an, compania Apple introduce pe piaţa o nouă generaţie de telefoane emblematice iPhone, de fiecare dată reuşind să surprindă şi să cucerească publicul. Nici anul 2022 nu a fost mai diferit, în septembrie fiind prezentate consumatorilor noile smartphone-uri iPhone 14, o serie care deşi din punct de vedere al design-ului nu este cu mult diferită de modelele anterioare, ascunde upgrade-uri performante în interior, ce pot fi observate mai bine in utilizare.

Care este diferenţa între seria iPhone 14 şi iPhone 14 Pro jpg

Cele patru telefoane introduse, iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro şi iPhone 14 Pro MAX oferă clienţilor un display incredibil, un corp construit din materiale de cea mai înaltă calitate, o performanţă de neegalat, atât din punct de vedere al procesorului, cât şi al camerelor, dar şi o baterie care poate să menţină funcţionalitatea o perioadă îndelungată de timp.

Multe persoane vor să ştie de ce ar trebui să cumpere noul iPhone 14 şi dacă o asemenea investiţie merită. Există multe argumente pentru a achiziţiona un astfel de smartphone, mai ales dacă a venit vremea să vă upgradati vechiul telefon, însă având în vedere că există o distincţie deosebită între modelele obişnuite şi cele Pro, va trebui să luaţi în considerare cele mai importante aspecte.

Design

Din punct de vedere al aspectului vizual, atât iPhone 14, cât şi modelele Pro arată asemănător, însă cea mai mare diferenţă este făcută de materialele din care sunt construite. Modelele iniţiale au rama realizată din aluminiu, iar spatele este din sticlă, în comparaţie cu gama Pro care are cadrul creat din oţel inoxidabil, cu spate din sticlă mată. 

Modele Pro şi MAX au fost realizate astfel încât să aibă o rezistenţă crescută la apă şi praf, lucru ce poate fi avantajos mai ales pentru cei care preferă să îşi petreacă timpul liber în natură.

O altă diferenţa între cele două serii este numărul de camere principale. Pe spate, iPhone 14 prezintă două camere performante, iar gama Pro are trei.

Din punct de vedere al dimensiunii, acestea au mărimi de 6.1 inci pentru modelele iphone 14 şi iPhone 14 Pro, iar pentru Plus şi Pro MAX dimensiunea este de 6.7 inci.

Camere

Camera frontală de pe toate cele patru modele are 12MP şi SL 3D, cu autofocus încorporat. Datorita capabilităţilor şi funcţiilor suplimentare, acum veţi putea să vă bucuraţi de selfie-uri, şi conferinţe video la o calitate superioară.

O diferenţă importantă între cele două serii este dată de performanţa camerelor principale. Atât iPhone 14, cât şi iPhone 14 Plus prezintă camere duale, cea principală având 12 MP, iar cea Ultra Wide 12 MP.

Pe de altă parte, Pro şi MAX au o cameră principală de 48 MP, fiind suplimentată de un Ultra Wide de 12 MP şi Telephoto 12MP, aceste modele având capabilitatea de a filma la o rezoluţie 4K la 24 fps, acesta fiind cel mai folosit standard în filmele internaţionale. De asemenea, fotografiile au o calitate mult mai bună, putându-se observa acest lucru mai ales seara când condiţiile de iluminare sunt slabe.

Ecran

Ecranele telefoanelor emblematice de la Apple au display Super Retină XDR, oferind o reprezentare a culorilor incredibil de realistă. Luminozitatea diferă în felul următor:

·         iPhone 14 şi Plus au o luminozitate de maxim 800 nits, însă poate ajunge la 1200 în modul HDR;

·         iPhone Pro şi MAX – au o luminozitate tipică  de 1000 nits, 1600 nits în modul HDR şi poate ajunge până la maxim 2000 nits în lumina exterioară.

Aceste valori sunt impresionante, având în vedere că puţini competitori au în portofoliu smartphone-uri capabile să atingă astfel de cifre. De asemenea, modele Pro şi MAX au o rată de reîmprospătare de 120 Hz şi prezintă funcţia Dynamic Island.

Baterie

·         iPhone 14 – până la 20 de ore de redare video;

·         iPhone 14 Plus – până la 26 de ore de redare video;

·         iPhone Pro – până la 23 de ore de redare video;

·         iPhone Pro MAX – până la 29 de ore de redare video.

Conectivitate

Dacă trebuie să vă upgradati telefonul cel vechi, un model din seria 14 vă poate avantaja considerabil, mai ales dacă nu aveţi conectivitate 5G. De asemenea, toată seria poate folosi acum serviciul de conectare SOS prin satelit, fiind o funcţie utilă pentru a apela atunci când nu există semnal în caz de urgenţă.

Procesor, RAM şi memorie de stocare

Seria Pro este echipată cu noile procesoare A16 Bionic, însă iPhone 14 şi Plus au în componenţa A15 Bionic, CPU-uri care au fost folosite şi în iPhone 13. Din punct de vedere al memoriei RAM, toate modelele vin echipate cu 6 GB de RAM, iar ca memorie de stocare, există opţiunea de a alege între 128GB, 256GB, 512GB şi 1TB, ultima fiind însă exclusivă doar pentru modelele Pro şi MAX.

Apple lansează anual seria de smartphone-uri emblematice iPhone, considerate ca fiind unele dintre cele mai performante şi avansate telefoane de pe piaţă. Multe persoane au înţeles avantajul pe care aceste piese tehnologice le pot oferi în viaţa de zi cu zi, atât în activităţile de job, cât şi pentru divertisment.

Indiferent de ce model sau culoare veţi alege, Apple promite de fiecare dată cea mai tare experienta, fiind o garanţie pentru produsele şi serviciile comercializate, oferindu-vă în acest fel siguranţa şi confortul de a vă îmbunătăţi semnificativ modul în care vă trăiţi viaţa.

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite