Bitcoin a crescut miercuri pentru a doua zi consecutiv, la peste 8.000 de dolari pe unitate. Revenire uşoară a pieţei de criptomonede

0
Publicat:
Ultima actualizare:
bitcoin

Bitcoin a crescut miercuri pentru a doua zi consecutiv, la peste 8.000 de dolari pe unitate, traderii fiind uşuraţi că reprezentanţii autorităţilor de reglementare americane au cerut îmbunătăţirea supravegherii pieţei monedelor virtuale fără să propună măsuri radicale, transmite Bloomberg.

Ce mai importantă monedă digitală din lume, bitcoin, a crescut cu 3,6%, la 8.121 dolari pe unitate, la New York, după ce în timpul tranzacţiilor a depăşit 8.600 de dolari pe unitate, pentru prima oară în această săptămână, potrivit datelor calculate de Bloomberg.

Monedele concurente Ripple, Ethereum şi Litecoin au crescut la rândul lor, chiar dacă Goldman Sachs a avertizat într-un raport că majoritatea monedelor virtuale nu vor supravieţui unei corecţii viitoare.

Creşterea bitcoin cu peste 40% faţă de un minim atins marţi s-a datoriat parţial comentariilor autorităţilor de reglementare americane, potrivit cărora nu intenţionează să adopte reguli care să afecteze piaţa, a spus Daire Ferguson, director general al platformei de tranzacţionare irlandeze AvaTrade.

Şefii Comisiei pentru tranzacţii cu contracte futures pentru mărfuri şi ai Comisiei pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) au afirmat în timpul unei audieri în Senatul american că parlamentarii ar putea avea nevoie să aprobe o lege care să acorde agenţiilor federale dreptul de a supraveghea piaţa spot pentru bitcoin şi platformele de tranzacţionare asociate.

Cele mai importante 10 monede virtuale au înregistrat în medie o creştere de circa 11%, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor Coinmarketcap.com.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite