Apple şi-a cerut scuze clienţilor săi pentru faptul că încetinea intenţionat iPhone-urile mai vechi şi le oferă acestora reduceri semnificative

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apple a publicat pe site-ul oficial o scrisoare prin care îşi cere scuze faţă de clienţii săi pentru faptul că a încetinit intenţionat iPhone-urile mai vechi pentru a putea conserva mai bine bateria acestora. Recunoaşterea oficială a atras după sine un scandal destul de mare, iar compania din Cupertino a fost chiar şi dată în judecată de mai multe ori pentru acest lucru.

Pentru a se revanşa faţă de clienţii nemulţumiţi, Apple le oferă acestora schimburi de baterie cu doar 29 de dolari, începând cu ianuarie 2018. Asta înseamnă că toţi posesorii de iPhone 6 sau mai nou îşi pot schimba bateria mai ieftin, faţă de preţul normal, de 79 de dolari, deci reducerea este una semnificativă, de 50 de dolari.

Odată ce Apple lansează update-uri noi de software, iPhone-urile mai vechi încep să funcţioneze din ce în ce mai greu, iar bateria lor dă semne destul de mari de uzură. Multă vreme s-a speculat asupra acestui fapt, iar el a fost confirmat de către un dezvoltator software. Apple a recunoscut acest lucru, iar scandalul care a urmat este departe de a se fi sfârşit.

În plus, în scrisoarea prin care îşi cere scuze, Apple susţine că a ”dorit mereu ca utilizatorii săi să se bucure cât mai mult timp de telefoanele lor”. Chiar dacă varianta oficială legată de probleme de performanţă are în spate prezervarea autonomiei de funcţionare, multe voci susţin că acest fapt este de fapt o strategie a gigantului din Cupertino pentru a-şi face clienţii să cumpere telefoane mai noi.

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite