Aplicația Waze este integrată în premieră pe automobilele noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Waze este cea mai populară aplicație de navigație din Franța, așa încât recent a fost actualizată cu trei accente regionale (Toulouse, Provençal și Ch'ti).

Waze pe msartphone si pe automobil. FOTO Shutterstock și Waze
Waze pe msartphone si pe automobil. FOTO Shutterstock și Waze

Din acest motiv Waze a ales să se asocieze cu producătorul auto francez Renault pentru a lansa o nouă versiune dedicată a aplicației pentru mașini. Aceasta este disponibilă pe sistemele de infotainment prin integrarea Google, începând cu modelele Austral Hybrid și Megane E-Tech EV.

Ca să fie clar, este deja posibil să folosești Waze pe Android Auto, instalând-o ca aplicație de pe smartphone. Ceea ce este diferit este faptul că șoferii Renault pot acum să instaleze aplicația direct pe sistemul de infotainment și să o folosească fără a avea nevoie de un dispozitiv mobil.

"Când conduceți, puteți experimenta călătorii mai sigure și mai convenabile, eliminând în același timp complicațiile legate de utilizarea unui smartphone", scrie pe blogul Waze. "Cu această nouă experiență, șoferii Renault vor avea toate rutele, navigația și alertele Waze în timp real, precum și setările, preferințele și locurile salvate, integrate pe ecranul mașinii lor."

Cel mai recent sistem multimedia de la Renault suportă CarPlay și Android Auto și are o serie de aplicații precum Google Maps și Spotify preinstalate - fără a fi nevoie să conectezi telefonul pentru aceste aplicații. Waze poate fi instalat fie din magazinul Play din sistemele de infotainment ale vehiculelor menționate mai sus, fie din aplicația dedicată Renault.

Se pare că Waze urmează să se extindă și la alte vehicule și mărci, afirmând că "așteaptă cu nerăbdare să aducă această experiență excelentă de condus pentru mai mulți utilizatori din întreaga lume în 2023". 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite