Analist: Noul iPhone se va vinde în 170 de milioane de unităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apple va vinde 200 de milioane de iPhone-uri anul viitor, dar surprinzător este că 170 de milioane de unităţi vor fi doar din noul iPhone. Acestea sunt datele unui analist, bazându-se pe cifrele de vânzare ale actualelor terminale Apple.

Analistul companiei Asymco, Horace Dediu, şi-a făcut publică ultima sa analiză a pieţei smartphone-urilor şi, se pare, Apple stă mai bine decât spera, deşi nu şi-a lansat încă smartphone-ul vedetă al anului viitor, notează „CNet”. Dediu a afirmat că vor fi cumpărate 200 de milioane de iPhone-uri anul viitor, iar noul iPhone, care urmează să fie introdus anul acesta, va reprezenta 85% din acea cifră, adică aproximativ 170 de milioane de unităţi.

Deşi numărul pare imens, Dediu a spus că şi-a bazat analiza pe declaraţiile lui Phil Schiller, directorul departamentului de marketing de la Apple. Schiller a afirmat, în timpul unei audieri din procesul Apple contra Samsung, că fiecare model nou de iPhone s-a vândut mai bine decât precedentele.

Astfel, Horace Dediu a adunat toate cifrele şi i-a reieşit că iPhone 3G s-a vândut de patru ori mai bine ca primul, iar 3GS s-a vândut de 1,6 ori mai bine decât 3G şi primul iPhone împreună. Apoi, iPhone 4 le-a întrecut pe toate cele trei de dinainte, iar 4S este la jumătatea drumului în a le depăşi pe primele patru în vânzări. Şi cum iPhone 4S va mai fi pe piaţă cel puţin încă un an, foarte probabil va totaliza mai multe vânzări decât celelalte.

Cât despre noul iPhone, Dediu a afirmat că acesta se va vinde în 200 de milioane de unităţi în primii doi ani de la lansare. Acesta chiar a mers mai departe şi a spus că dacă strategia Apple va fi una foarte bună, terminalul ar putea chiar să ajungă la o cifră de vânzări de 250 de milioane.

Se poate ca analistul Asymco să fi fost un pic cam optimist, dat fiind că a făcut toate aceste calcule înainte de lansarea oficială a telefonului şi de rezultaltele în vânzări ale primelor zile. Rămâne de văzut însă dacă a avut dreptate sau nu abia în toamnă, posibil chiar pe 12 septembrie când este preconizată lansarea noului iPhone.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite