Adevărul Live - Mentorul studenţilor care au participat la Imagine Cup: Intrarea într-un startup înseamnă ieşirea dintr-o zonă de confort
0Adevărul Live de la ora 15.00 vorbeşte despre tinerii de succes din România şi drumul lor către concursurile internaţionale din domeniul tehnologiei.
La Adevărul Live vorbim cu Oana Viciu, senior marketing manager la Microsoft România şi cu Dan Suciu, mentorul echipei româneşti care a participat la competiţia Imagine Cup.
Intră cu noi în discuţie în modulul Adevărul live
Vom afla de la cei doi drumul de la idee la proiect şi cum studenţii şi elevii pot face mai mult decât ceea ce învaţă la şcoală. În epoca în care startup este cuvântul esenţial, Dan Suciu poate oferi perspectiva mentorului, în timp ce Oana Viciu va vorbi despre scopul Imagine Cup.
Imagine Cup 2014 s-a derulat în Seattle anul acesta, oraşul din care Microsoft pornea ca un startup în urmă cu aproape patru decenii. De aproape 10 ani, o companie de miliarde de dolari susţine o competiţie pentru tinere talente. Dincolo de câştigători şi învinşi rămâne o atmosferă în care s-au regăsit, într-o mare măsură, toate companiile mari ale momentului.
Românii din SMT, la a XII-a ediţie Imagine Cup, s-au prezentat cu proiectul care să îi ajute pe cei afectaţi de accidentele vasculare, dar încă nu ucişi de acestea. Soluţia echipei SMT din Cluj, înscrisă la World Citizenship, o reprezintă aplicaţia care urmăreşte, printr-un Kinect, mişcările feţei unui om şi el trebuie să realizeze în acest timp un exerciţiu pentru redresarea activităţii musculare. Creatorii sunt Bogdan Mursa, Rareş Urdea şi Bogdan Pop, iar îndrumător le-a fost Dan Suciu. Proiectul sMilestone, aşa l-au denumit, poate fi folosit şi pentru alte afecţiuni de paralizie parţială, nu doar cele provocate de accidente vasculare. Avantajul e că exerciţiul îl face pacientul acasă.
Mentorul studenţilor care au participat la Imagine Cup şi vor să schimbe lumea