Ţara europeană în care Curtea Supremă a decis că masturbarea în public nu este infracţiune: cum a scăpat un bărbat de trei luni de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magistraţii au invocat o reformă recentă a Guvernului, potrivit căreia ”actul nu este prevăzut în lege ca fiind o infracţiune”, iar la finalul recursului au decis că bărbatul nu a comis o infracţiune având un comportament indecent în public. FOTO Arhiva
Magistraţii au invocat o reformă recentă a Guvernului, potrivit căreia ”actul nu este prevăzut în lege ca fiind o infracţiune”, iar la finalul recursului au decis că bărbatul nu a comis o infracţiune având un comportament indecent în public. FOTO Arhiva

Magistraţii Curţii Supreme dintr-o ţară europeană au decis că un bărbat de 69 de ani, surprins că se masturba în faţa unor studenţi, în campusul unei universităţi, nu trebuie să execute pedeapsa de trei luni de închisoare şi să plătească amenda de 3.420 de euro dată de un judecător local.

Judecătorii Curţii Supreme (La Corte di Cassazione) din Italia au decis recent că un bărbat de 69 de ani, Pietro L., surprins că se masturba în prezenţa unor studenţi, în campusul Universităţii din Catania, nu trebuie să facă cele trei luni de închisoare cu executare şi să achite amenda de 3.420 de euro, aşa cum stabilise prefectura locală şi de Curtea de Apel din Catania.

Magistraţii au invocat o reformă recentă a Guvernului, potrivit căreia ”actul nu este prevăzut în lege ca fiind o infracţiune”, iar la finalul recursului au decis că bărbatul nu a comis o infracţiune având un comportament indecent în public, informează publicaţia „The Independent”. Cazul italianului Pietro L. se va întoarce la prefectura din Catania, care va da un nou verdict.

Decizie istorică în Suedia

În 2013, un tribunal din Suedia a decis, de asemenea, că masturbarea în public este acceptată atâta timp cât nu este vizată o persoană anume. Decizia a fost luată în cazul unui bărbat care s-a dezbrăcat pe o plajă şi a început să se atingă în faţă tuturor. Iniţial, bărbatul de 65 de ani a fost acuzat de abuz sexual, dar tribunalul din districtul Södertörn a decis să-l achite.

Magistraţii au decis că deşi se putea dovedi că bărbatul s-a dezbrăcat şi s-a masturbat, acesta nu a comis niciun delict pentru că nu se autosatisfăcea pentru sau în faţa unei persoane anume. Procurorii au fost de acord, subliniind că legea prevedea ca masturbarea să vizeze o persoană anume pentru a putea fi considerată un delict.

În România, Poliţia Comunitară poate să îi amendeze pe amatorii de sex în locuri publice sau pe cei care se autosatisfac. Nu la fel stau lucrurile în cazul în care cazul ajunge în atenţia poliţiştilor, care pot încadra un astfel de comportament la ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, fapte incriminate de Codul Penal. Astfel, în Cadul Penal actualizat în 2010, la articolul 321, se arată că orice faptă a persoanei care „în public, săvârşeşte acte sau gesturi, proferează cuvinte ori expresii sau se dedă la orice alte manifestări prin care se aduce atingere bunelor moravuri sau se produce scandal public ori se tulbură, în alt mod, liniştea şi ordinea publică, se pedepseşte cu închisoare de la unu la cinci ani”.

Problema este că în timpul derulării actului trebuie ca cineva să sune la poliţie şi persoana sau persoanele să fie prinse în flagrant, astfel de situaţii fiind destul de greu de probat.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite