VIDEO Stephen Hawking şi provocarea Ice Bucket: şi-a cooptat întreaga familie în campania umanitară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stephen Hawking suferă de boala Lou Gherig de la vârsta de 21 de ani
Stephen Hawking suferă de boala Lou Gherig de la vârsta de 21 de ani

Savantul Stephen Hawking a acceptat provocarea Ice Bucket Challenge, dar a făcut-o într-un mod inedit, incluzându-şi toată familia în campania umanitară.

Campania Ice Bucket Challenge a fost creată pentru a strânge fonduri pentru a eradica Scleroza laterala amiotrofica, cunoscută şi sub denumirea de boala Charcot, sau boala Lou Gherig.

Stephen Hawking suferă de această boală încă de la 21 de ani. Doctorii au spus că va mai trăi maximum doi ani, însă omul de ştiinţă a ajuns la 72 de ani.

Hawking nu a vrut să se ude el însuşi cu apă. ”Având în vedere că am avut pneumonia anul trecut, nu cred că ar fi inteligent din partea mea să îmi fie turnată în cap o găleată cu gheaţă”. Totuşi, a continuat el, ”copiii mei, Robert, Lucy şi Tim, s-au oferit voluntari pentru această provocare”.

Astfel, întreaga familie a lui Hawking s-a udat fleaşcă. Savantul le-a cerut persoanelor care urmăresc clipul video să doneze bani către Motor Neurone Disease Association (MNDA), din Marea Britanie, pentru a ”elimina această boală oribilă”.

La rândul lui, Hawking i-a nominalizat pe Ian Blatchford, directorul Muzeului de Ştiinţe, pe Lordul Sainsbury, cancelarul Universităţii Cambridge şi pe profesorul Sir Lezsek Borysiewicz.

MNDA este echivalentul britanic al ALS Association din SUA. În urma campaniei Ice Bucket Challenge, MNDA a strâns peste 3 milioane de lire, iar ALS Association a strâns peste 100 de milioane de dolari. 

Stephen Hawking şi provocarea Ice Bucket: şi-a cooptat întreaga familie în campania umanitară

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite