VIDEO Imagini impresionante din timpul zborului Virgin Galactic. Care sunt primele personalităţi care şi-au cumpărat bilet pe naveta lui Richard Branson

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO via EPA
FOTO via EPA

Virgin Galactic, compania lui Richard Branson, a efectuat primul zbor în spaţiu, naveta VSS Unity reuşind să ajungă până la o altitudine de 80 de kilometri deasupra nivelului solului. Cei doi piloţi de test au revenit, apoi, în siguranţă la baza Mojave Air and Space Port, aflată la 145 de kilometri de Los Angeles

Testul de zbor, care este a patra misiune în care VSS Unity a zburat pe cont propriu, i-a avut la bord pe piloţii Mark Stucky şi Frederick Sturckow, patru încărcături ale NASA şi un manechin numit Annie drept pasager.

Următorul test de zbor va avea loc în următoarele două luni, în funcţie de datele obţinute în urma zborului de joi, potrivit Virgin Galactic.

Branson a spus că primul zbor comercial în spaţiu efectuat de naveta Virgin, în care se va afla şi el la bord, va avea loc ”în decurs de câteva luni şi nu ani”.

Acest test de zbor a avut loc la patru ani după ce nava originală SpaceShipTwo s-a prăbuşit în timpul unui test, copilotul a murit, iar pilotul a fost grav rănit, dând o lovitură puternică companiei Virgin Galactic, diviza americană a Virgin Group din Londra.

Aproape 700 de oameni au plătit avansuri pentru a zbura la bordul misiunilor suborbitale ale Virgin, între aceştia aflându-se actorul Leonardo DiCaprio şi cântăreţul Justin Bieber.

Știință


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri