VIDEO Doi ingineri au luat un premiu pus în joc în urmă cu 30 de ani. Secretul lor? Un elicopter alimentat de om

0
Publicat:
Ultima actualizare:
elicopter concept da vinci

O echipă de ingineri a reuşit să câştige un premiu pus în joc acum mai bine de trei decenii. Cu ce s-au remarcat? Au creat cel mai bun elicopter alimentat de om, un vis pe care Leonardo da Vinci îl avea în urmă cu câteva sute de ani. Acum a devenit realitate.

În 1980, premiul Sikorsky a fost pus în joc pentru a-l susţine financiar şi pentru a-l răsplăti pe acel om care reuşeşte să împlinească visul lui Leonardo da Vinci: să creeze un elicopter alimentat de către om. CNET informează că Todd Reichert şi Cameron Robertson de la Universitatea din Toronto au debutat anul trecut pe Kickstarter cu acest proiect şi până acum este cel mai de succes.

Pe Kickstarter au primit banii, iar acum şi-au prezentat proiectul şi au primit finanţarea de 250.000 de dolari pentru că au reuşit, primii în cei 33 de ani de existenţă a premiului Sikorsky, să creeze acest vehicul zburător. Elicopterul motorizat doar prin intermediului pedalării se numeşte Atlas şi a reuşit să stea în aer peste 60 de secunde, timpul limită fixat pentru a primi premiul.

Pentru teste, Robertson şi Reichert au închiriat un stadion şi au făcut teste timp de cinci zile, iar succesul a venit în ultima zi. Reichert, pilotul lui Atlas, a reuşit să se menţină în aer timp de 64,11 secunde la o înălţime de 3,33 metri şi într-un areal de circa 9,8 metri pătraţi. Anul trecut, recordul a fost menţinerea pentru aproximativ 50 de secunde în aer.

Hai să discutăm pe pagina de Facebook a „Tech Adevărul“

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite