Un YouTuber a răspuns la întrebarea „ce tip de sânge îi atrage cel mai tare pe rechini?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fost inginer la NASA, devenit YouTuber, Mark Rober a lucrat cu echipa Discovery Channel pentru a vedea dacă rechinii sunt mai atraşi de sângele uman sau de cel al peştilor.

Nu este pentru prima oară când Rober lucrează cu cei de la Discovery ca parte a unui proiect pentru Shark Week, săptămâna în care postul de televiziune difuzează documentare şi alte materiale care au în centru rechinii. Anul trecut, Rober a realizat un experiment similar, în care a încercat să afle dacă rechinii pot mirosi sângele uman în ocean.

De această dată, provocarea a fost diferită: Rober a vrut să afle dacă rechinii sunt mai atraşi de sângele uman sau de cel al peştilor.

Pentru că o cantitate considerabilă de sânge uman ar fi fost greu de obţinut însă, el a preferat să folosească sânge de vacă drept substitut, asigurându-i pe cei care se uită la videoclip că ”sângele tuturor mamiferelor are cam acelaşi miros pentru rechini”, astfel că rezultatul testului nu va fi afectat de modificare.

Alătui de biologul marin Luke Tipple, Rober a mers în Bahamas pentru a realiza o primă parte a unui experiment controlat. Astfel, cei doi au pregătit pe trei plăci de surf ancorate pungi cu sânge de vacă, de peşte şi apă pentru a vedea care dintre acestea va atrage mai mulţi rechini.

Aşa cum se poate vedea şi în videoclip, placa de surf din dreptul pungii cu sânge de peşte a fost cea mai ”populară” printre rechini, fiind vizitată de peste 100 de ori în doar o oră.

Finalul videoclipului este unul destul de tensionat, Rober intrând într-o cuşcă pentru a verifica cât de agresivi devin rechinii atunci când simt prezenţa sângelui de peşte şi poate fi privit mai jos.

ȘtiințăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite