Tesla vrea să alimenteze lumea cu energie solară şi a început cu o insulă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tesla s-a remarcat cu maşini electrice şi acum începe să creeze infrastructura pentru a le alimenta. O insulă e prima pe care îşi lansează proiectul energiei solare.

Planul Tesla de a alimenta maşini şi oraşe cu energie electrică obţinută din energie solară a început cu achiziţia SolarCity, companie cu 15.000 de angajaţi şi cea mai mare bază de clienţi pentru astfel de soluţii. Primul proiect rezultat din achiziţie a fost lansat. Este o microreţea de electricitate în insula Ta`u din Samoa Americană.

Reţeaua stochează energia electrică în baterii şi locuitorii nu vor mai avea nevoie de alte surse nici ziua, nici noaptea. Până la Tesla, Ta`u folosea generatoare pe motorină pentru alimentare. Într-un an, consuma 414 tone şi sistemul polua. Acum, energia „curată" furnizată de Tesla este începutul planului lui Elon Musk de a-şi extinde operaţiunile în acest sector economic.

Cei de la Tesla au afirmat că microreţeaua de electricitate poate asigura aproape 100% din necesarul de energie electrică de pe insulă. Aceasta are o populaţie de 600 de locuitori. Pentru acest proiect, au fost folosite 5.328 de panouri solare şi peste 60 acumulatori Powerpack pentru stocarea energie. Proiectul a fost finanţat de către Samoa Americană şi autorităţile Statele Unite ale Americii.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite