Telescoape, camere şi computere în toată lumea pentru căutarea tehnologiilor de origine extraterestră. Ce este Proiectul Galileo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reţea mondială de telescoape, camere şi computere pentru căutarea tehnologiilor extraterestre. Foto: Shutterstock
Reţea mondială de telescoape, camere şi computere pentru căutarea tehnologiilor extraterestre. Foto: Shutterstock

O echipă internaţională de cercetători, condusă de un astronom de la universitatea americană Harvard, a anunţat o nouă iniţiativă care are drept scop căutarea unor dovezi ale existenţei tehnologiilor extraterestre. „Galileo Project” a primit deja finanţări de peste un milion de dolari.

Iniţiativa, intitulată „Galileo Project”, preconizează instalarea unei reţele mondiale de telescoape de dimensiuni medii, camere de luat vederi, aparate fotografice şi computere care să caute Obiecte de Zbor Neidentificate (OZN-uri) şi a primit deja finanţări private în valoare de 1,75 de milioane de dolari, scrie Digi24. 

„Nu mai putem ignora posibilitatea potrivit căreia civilizaţii tehnologice au existat înaintea civilizaţiei noastre. Impactul pe care l-ar putea avea orice descoperire a unei tehnologii extraterestre asupra ştiinţei, tehnologiei şi concepţiei noastre generale despre lume ar fi enormă”, a declarat profesorul Avi Loeb, coordonatorul proiectului, cu prilejul unei conferinţe de presă.

La proiect participă cercetători din cadrul universităţilor americane Harvard, Princeton şi Caltech, precum şi Cambridge, din Regatul Unit, şi Universitatea Stockholm, din Suedia.

În afara OZN-urilor, „Galileo Project” vizează studierea obiectelor interstelare care traversează sistemul nostru solar şi căutarea unor eventuali sateliţi extratereştri care ar studia Terra.

Avi Loeb anticipează o nouă ramură a astronomiei, denumită „arheologia spaţiului”, complementară proiectului SETI de căutare a inteligenţei extraterestre, care încearcă să detecteze semnale radio de origine extraterestră.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite