Românii vor putea vedea cu ochiul liber sateliţii Starlink ai lui Elon Musk

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sateliţii Starlink FOTO Shutterstock
Sateliţii Starlink FOTO Shutterstock

Românii vor putea vedea cu ochiul liber un şir de sateliţi Starlink ai companiei SpaceX, vineri între orele 22.58 şi 23.06, au transmis reprezentanţii Observatorului Astronomic „Admiral Vasile Urseanu”.

„În seara de vineri, 4 iunie, se poate vedea cu ochiul liber un şirag de sateliţi Starlink. Sateliţii încep să se vadă de la ora 22,58, înspre nord-vest, şi dispar în umbra Pământului la 23,06, înspre est, când încă sunt sus pe cer. Dacă priviţi înspre nord, sateliţii vor apărea din stânga. Cer senin!”, au scris reprezentanţii muzeului, pe Facebook, potrivit Agerpres.

Compania SpaceX a lansat, pe 16 mai, din Florida (SUA) racheta reciclabilă Falcon 9 cu un nou lot de 52 de sateliţi pentru reţeaua sa de internet Starlink. Constelaţia are ca scop furnizarea de internet de mare viteză pe Terra.

Obiectivul companiei lui Elon Musk este de a plasa 1.584 de sateliţi din programul Starlink pe orbita terestră, la aproximativ 549 de kilometri distanţă de Terra, o distanţă mai mică decât cea obişnuită pentru dispozitivele comerciale.

ȘtiințăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite