Poţi renunţa la ochelarii de vedere dacă priveşti în acest nou tip de ecran

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În viitor, când ne vom uita la smartphone-uri sau tablete, nu vom mai avea nevoie de ochelari corectori
În viitor, când ne vom uita la smartphone-uri sau tablete, nu vom mai avea nevoie de ochelari corectori

Utilizatorii de gadgeturi cu probleme de vedere ar putea renunţa în curând la ochelari, mulţumită unui nou tip de display creat de cercetătorii americani, potrivit Business Standard.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Berkeley, din California, au anunţat că au dezvoltat un display conceput special pentru persoanele care suferă de defecte de vedere (miopie, hipermetropie etc.).

Ecranul poate ajusta o imagine în aşa fel încât ochiul să o perceapă clar, fără a fi nevoie de ochelari. Tehnologia foloseşte un algoritm special care alterează imaginea respectivă în funcţie de tipul de lentilă corectoare purtată de obicei de persoană, dar şi un filtru special de lumină.

Algoritmul modifică lumina care vine de la fiecare pixel individual astfel încât, în momentul în care aceasta trece printr-o gaură mică din filtrul de lumină, razele ajung la retină într-un mod care recreează o imagine clară.

<a href="http://playtech.ro/2014/un-nou-tip-de-ecran-ar-putea-face-ochelarii-de-vedere-inutili-video/" rel="nofollow">Citeşte mai mult şi vezi video pe Playtech.ro</a>

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite