Pampersul digital te scuteşte de o vizită la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O companie din New York vrea să aducă pe piaţă scutece digitale. Aceste scutece high-tech vor putea fi folosite pentru monitorizarea stării de sănătate a copilului, potrivit Mashable.

Pamperşii Smart Diapers Startupul Pixie Scientific analizează urina bebeluşilor cu ajutorul unor substanţe speciale care se colorează în funcţie de conţinutul urinei. Părinţii trebuie să scaneze codul QR imprimat pe scutec atunci când acesta este ud pentru a primi un diagnostic.

Iniţiatorii proiectului explică cum funcţionează sistemul, pe site-ul de crowdfunding Indiegogo. „Rinichii filtrează anumite substanţe din sânge şi le elimină prin urină. Prin culegerea de date despre aceste substanţe şi prin identificarea activităţii bacteriene cu ajutorul Smart Diaper, ne folosim de ceva ce în mod normal ar ajunge direct la gunoi. Scutecele Smart Diaper te avertizează în legătură cu anumite boli care necesită atenţie imediată şi pot ajuta la monitorizarea constantă a sănătăţii copilului, urmărind anumite tipare“, se arată pe pagina de Indiegogo a proiectului.

Informaţiile culese de scutecele inteligente pot ajuta la depistarea inecţiilor de tract urinar, a deshidratării prelungite şi pot „intui“ dacă copil va dezvolta probleme la rinichi.

Startupul Pixie Scientific a strâns în jur de 10.000 de dolari, dar mai are la dispoziţie 55 de zile pentru a strânge suma totală de 225.000 de dolari. 

Hai să discutăm pe pagina de Facebook a „Tech Adevărul“

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite