O reuşită tehnică de la Stanford promite telefoane cu autonomii cel puţin duble

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O echipă de ingineri şi profesori de la Stanford a încercat să îmbunătăţească actualele baterii pentru a furniza o autonomie mai mare. Ei susţin că au reuşit şi spun că telefoanele şi maşinile electrice sunt primele care vor beneficia de aşa ceva.

Noutatea în crearea bateriilor vine de la Stanford şi presupune că anodul din acumulator poate fi creat doar din litiu. Acesta e a treia parte dintr-o baterie, după electrolit şi catod, şi are rolul de a descărca electronii generaţi de elecrolit. Catodul îi primeşte. Phys notează că diferenţa între bateriile din prezent şi cele „de mâine“ o va face acel anod din litiu, în prezent acesta fiind folosit doar pentru electrolit.

Astfel, acumulatorii care vor ajunge în viitoarele tablete, telefoane şi chiar laptopuri vor avea o autonomie de cel puţin două ori mai mare. „Dintre toate materiile pe care le-am putea folosi într-un anod, litiul are cel mai mare potenţial. E foarte uşor şi are cea mai mare densitate energetică. Obţii mai multă energie per volum şi greutate, astfel că bateriile pot fi mai mici, mai uşoare, dar cu o autonomie mai mare“, a explicat Yi Cui, profesor specializat în ştiinţa materialelor.

Articolul complet este disponibil pe Playtech

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite