O nouă navetă spațială americană, mai aproape de primul zbor către Stația Spațială Internațională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

            Echipa de experți NASA și Boeing au finalizat analiză comună a sistemelor de control al capsulei Starliner înaintea primului zbor cu astronauți la bord  către Stația Spațială Internațională.

Stația Spațială Internațională
Stația Spațială Internațională

            Experții au verificat activitatea sistemelor și buna cooperare ca etapă premergătoare înainte de lansarea planficată după 21 iulie. S-a urmărit identificarea posibilelor probleme emergente care să necesite o posibilă anulare a misiunii.

            Steve Stich, managerul Programului de Echipaj Comercial al NASA a declarat că se urmărește „o abordare metodică a primului zbor cu echipaj al Starliner, încorporând toate lecțiile învățate în diferitele campanii de testare aprofundată, inclusiv testele de zbor ale Starliner și eforturile de verificare ale agenției”.

            A mai fost reconfirmat faptul că „siguranța echipajului rămâne cea mai mare prioritate pentru NASA și furnizorii săi din industrie, iar problemele nu sunt neobișnuite în zborurile spațiale umane, în special în timpul fazelor de cercetare și dezvoltare.

            Echipele efectuează acum testarea finală a navelor spațiale și se pregătesc pentru următoarele etape, mutarea navelor la locul de lansare, alimentarea și integrarea cu racheta United Launch Alliance Atlas V. S-a reamintit și faptul că trebuie păstrată flexibilitatea într-un domeniu inovator cum este spațiul.

            Boeing este alături de SpaceX una din companiile selectate de către NASA pentru transportul de personal și echipamente pe Stația Spațială Internațională. Scopul acestor capsule, navete, rachete și sisteme asociate este acela de a transporta până la patru astronauți în misiunile NASA, asigurând menținerea echipajului stației spațiale internaționale de șapte pentru a se maximiza timpul dedicat cercetării științifice la bordul Stației Spațiale.

Video cu testarea navetei Starliner de anul trecut:

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite