Mineritul pe asteroizi va începe în 2015, iar primele teste vor avea loc la anul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foratul pe asteroizi ar putea începe în 2015
Foratul pe asteroizi ar putea începe în 2015

Compania de minerit pe asteroizi Planetary Resources a anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe Google Hangout, că va începe să testeze posibilitatea de a face prospecţii începând din 2014, pe orbita Terrei.

Proiectul Planetary Resources este susţinut de şefii Google Larry Page şi Erik Schmidt şi plănuieşte să trimită o serie de minisateliţi pe orbita Pământului în 2014, pentru a testa echipamentul care va fi folosit pentru prospecţiile pe asteroizi.

„Deşi suntem o companie pentru studierea spaţiului îndepărtat, vom folosi orbita Pământului pe cât se poate. Pentru noi va fi o experienţă folositoare şi acesta este planul pentru următorul an”, a declarat Chris Voorhees, vicepreşedintele Planetary Resources.

Sateliţii care vor fi lansaţi în 2014 vor avea 12 inci lungime şi o lăţime de 4 inci. Aceştia se vor numi Arkyd 3 şi vor testa tehnologiile care vor fi folosite la minerit. Dacă testele vor avea succes, primele expediţii pe asteroizi vor avea loc în 2015.

În acel moment, mai multe sonde de 15 kilograme, numite Arkyd 100 vor investiga asteroizii din apropierea Terrei, iar dacă îi vor considera potriviţi pentru începerea mineritului, vor începe să sondeze după apă şi metale preţioase.

Conform echipei de la Planetary Resources, în jurul Terrei există 1.500 de asteroizi la care se poate ajunge la fel de uşor ca şi pe Lună.

Puteţi urmări conferinţa Hangout cu cei de la Planetary Resources în video-ul de mai jos. 

Anunţul de lansare a misiunii Planetary Resources. 

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite