Luna ar putea adăposti mai multă apă decât se credea iniţial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captura via YouTube
Captura via YouTube

Faptul că există rezeve de apă pe Lună este un lucru deja cunoscut, însă un nou studiu arată că acestea ar putea depăşi, din punct de vedere cantitativ, previziunile iniţiale.

Cercetători de la Universitatea din California au realizat mai multe paralele între Mercur şi Lună, ambele corpuri cereşti având suprafeţe pline de cratere, care pot adăposti rezerve importante de apă. În cazul planetei Mercur, o sondă spaţială care s-a prăbuşit acolo a descoperit prezenţa unor rezerve de gheaţă într-unul din craterele care sunt adăpostite de lumina Soarelui.

Studiul a descoperit astfel că, printr-o comparaţie a raţiei dintre adâncimea şi diametrul craterelor de pe Mercur ce au în componenţă gheaţă, faţă de craterele de pe Lună, cercetătorii ar putea afla care sunt cele în care poate fi găsită apă. Teoretic, acestea ar trebui să fie cele care sunt mai adânci decât ar sugera mărimea lor.

Astfel, oamenii de ştiinţă au determinat că multe dintre craterele ”umbrite” ale Lunii pot conţine milioane de tone de gheaţă, care ar putea fi extrem de utilă în viitoare misiuni pe satelitul natural al planetei noastre.

Principala problemă care persistă cu privire la rezervele de apă de pe Lună se referă la transformarea acestora într-o resursă utilizabilă de către astronauţi. Descoperirea unei soluţii pentru aceasta ar putea conduce, în viitor, la stabilirea unor baze lunare.

ȘtiințăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite