La 52 de ani de când primul om a pus piciorul pe Lună, Jeff Bezos va efectua un zbor în spaţiu. Cât va dura călătoria care marchează începutul turismului spaţial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

La 52 de ani de când primul om a pus piciorul pe lună, miliardarul Jeff Bezos împreună cu alţi trei pasageri, va ajunge la o altitudine de 100 de kilometri deasupra Pământului. Nava cu care vor zbura poartă numele primului american care a zburat în spaţiu.

La mai puţin de două săptămâni după ce miliardarul britanic Richard Branson a efectuat o călătorie în spaţiu, fondatorul Amazon şi cel mai bogat om din lume, americanul Jeff Bezos, va părăsi pentru scurt timp Pământul, marţi, potrivit Digi24.

Data lansării este simbolică, evenimentul având loc la exact 52 de ani de la prima aselenizare. Numele navei spaţiale este inspirat după primul american care a zburat în spaţiu, astronautul Alan Shepard.

Lansarea este programată, marţi, de la ora 16:00 (ora României) de la Van Horn, Texas şi va avea loc în cazul în care condiţiile meteorologice vor permite şi nu va interveni nicio problemă tehnică.

Călătoria va dura 10 minute

După decolare, naveta spaţială „New Shepard'' urmează să accelereze până la peste 3.700 de kilometri la oră în două minute. După trei minute, timp în care va interveni imponderabilitatea, capsula, separată între timp, va atinge cel mai înalt punct, o altitudine de peste 100 de kilometri deasupra Pământului. Ulterior, va reintra în atmosfera terestră şi va ateriza vertical în deşertul Texas, încetinită de paraşute de mari dimensiuni.

Richard Branson a devenit, la 11 iulie, primul miliardar care a părăsit Pământul pe o navă spaţială pe care a finanţat-o. Branson a fondat Virgin Galactic, care concurează cu Blue Origin pe piaţa nouă a turismului spaţial.

ȘtiințăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite