FOTO VIDEO Spectacolul Perseidelor pe cer. Meteoriţii au brăzdat atmosfera Pământului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploaia de meteoriţi a fost admirată de cei care au avut cer senin.  FOTO Reuters
Ploaia de meteoriţi a fost admirată de cei care au avut cer senin.  FOTO Reuters

Duminică dimineaţă fanii astronomiei au putut urmări o ploaie de meteoriţi, numită Perseide, care este cunoscută de peste 2.000 de ani.

Ploaia de meteoriţi este vizibilă anual între 9 şi 14 august, în funcţie de locul de unde este urmărită. În timpul momentului de apogeu, 60 de meteori pot fi văzuţi într-o singură oră. Practic, rămăşiţe de meteoriţi intră în atmosfera Pământului cu peste 205.000 kilometri pe oră.

În România ploaia de meteoriţi nu a fost vizibilă din cauza condiţiilor atmosferice, norii împiedicând pasionaţii să vadă spectacolul. 

Cei care au ratat evenimentul pot vedea mai multe imagini impresionante în galeria foto, dar pot să se pregătească şi pentru următoarele astfel de fenomene. Pe 21 octombrie va fi ploaia de meteoriţi numită Orinoidă, care va avea urme din cometa Halley.

De asemenea, în noiembrie urmează ploaia leonidă de meteoriţi, cu apogeul pe 17 noiembrie. În plus, la mijlocul lui decembrie, ploaia geminidă va avea loc. Astfel, pasionaţii de astronomie pot urmări meteoriţii trecând prin atmosfera Pământului în fiecare an de câteva ori.

Știință



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite