Elon Musk anunță că Tesla ar putea începe să vândă roboții Optimus până la sfârșitul anului viitor | VIDEO

0
Publicat:

Robotul umanoid al Tesla (TSLA.O. sau Optimus) este încă în laborator, dar ar putea fi gata de vânzare încă de la sfârșitul anului viitor, a declarat marți directorul executiv Elon Musk.

Robotul umanoid al Tesla, Optimus, captură video
Robotul umanoid al Tesla, Optimus, captură video

În cadrul unei conferințe telefonice cu investitorii, Elon Musk le-a spus acestora, marţi, că estimează că robotul Tesla, numit Optimus, „va putea îndeplini sarcini în fabrică” până la sfârșitul acestui an.

Mai multe companii au pariat pe roboții umanoizi pentru a face față unei potențiale penurii de forță de muncă, dar şi pentru a îndeplini sarcini repetitive cu nivel ridicat de periculozitate sau foarte plictisitoare în industrii precum logistica, depozitarea, comerțul cu amănuntul și producția.

Japonezii de la Honda și Boston Dynamics de la Hyundai Motor lucrează de mai mulţi ani la dezvoltarea roboţilor umanoizi. Anul acesta, compania Figure, un startup susținut de Microsoft și Nvidia, a declarat că a semnat un parteneriat cu producătorul auto german BMW pentru a implementa roboți umanoizi în uzina producătorului auto din Statele Unite.

Miliardarul Elon Musk este încrezător că vânzările de roboți ar putea deveni o componentă mai mare a afacerii Tesla decât alte segmente, inclusiv producția de automobile.

„Cred că Tesla este cea mai bine poziționată companie dintre toți producătorii de roboți umanoizi pentru a putea ajunge la o producție de volum”, a declarat Musk în cadrul convorbirii telefonice de marți, referindu-se la abilitățile de inteligență artificială. Dar el are un istoric de nerespectare a promisiunilor îndrăznețe făcute pe Wall Street. În 2019, le-a spus investitorilor că Tesla va opera o rețea de mașini autonome „robotaxi” până în 2020.

Tesla a scos pe piață prima generație a robotului său Optimus, denumit Bumblebee, în septembrie 2022. În acest an, compania a postat un videoclip cu a doua generație a robotului biped, care împăturește un tricou la sediul firmei.

La rândul său, Figure a postat în februarie un videoclip cu robotul său 01, care îl arată pe acesta pregătind cafea, în timp ce Boston Dynamics a prezentat săptămâna trecută o platformă electrică pentru robotul său umanoid Atlas, care a fost văzut cum se răsucește și se întoarce din starea culcat în picioare și merge.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite